Populaire houtsoorten

Bij Eppinga kunt u terecht voor vrijwel elke houtsoort. In ons assortiment wordt onderscheid gemaakt tussen voorradige houtsoorten en houtsoorten die wij op aanvraag kunnen aanbieden. Doordat wij beschikken over een eigen machinale kunnen wij het hout afleveren conform iedere gewenste bewerking. Op deze pagina worden de populaire houtsoorten getoond en de toepassingsmogelijkheden. Hierbij kunt u denken aan geveltoepassing, constructief, vloerdelen, en nog veel meer.

Bekijk ons aanbod Bekijk alle houtsoorten

Overzicht van populaire houtsoorten

Onderstaand vindt u zowel een overzicht van houtsoorten die momenteel erg populair zijn. Voor meer informatie en het aanbod kunt u klikken op de gewenste houtsoort. Mocht uw houtsoort niet tussen één van de overzichten staan, neem dan gerust contact​ met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bij ​geprofileerde​ houtsoorten dient u een langere levertijd in acht te nemen. Wij schaven dit namelijk op maat voor u. Hoelang de levertijd op dit moment bedraagt staat aangegeven bij het product.

Populaire houtsoorten

Top 3 Meest gevraagde houtsoorten

Vuren

Vuren is de meest gebruikte naaldhoutsoort in ons land en wordt vooral toegepast in de bouw. Vuren wordt vaak constructief toegepast.

Ga naar vuren hout Meer informatie

Douglas

Douglas is de houtsoort als het om tuinhout gaat. Het heeft een prachtige uitstraling. Daarnaast is het ook geschikt voor vlondertoepassing.

Ga naar Douglas Meer informatie

Azobé

Een bijzonder harde en zeer duurzame houtsoort. Hoofdzakelijk voor buiten.
Zeer geschikt voor gebruik bij zware (buiten)constructies.

Ga naar Azobé Meer informatie

Top 3 meest gebruikte houtsoorten voor geveltoepassing

Thermo Ayous

Ayous is één van de meest toegepaste houtsoort als het om gevelbekleding gaat. Het bevat een hoge duurzaamheid en heeft een strakke uitstraling.

Ga naar Ayous Meer informatie

Western Red Cedar (WRC)

WRC is geschikt voor binnen en buiten toepassingen. Typerende kleurschakering maakt dit product erg uniek. Ook WRC is erg duurzaam.

Ga naar Western Red Cedar Meer informatie

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks wordt gebruikt voor toepassingen buitenshuis zoals Vlonderplanken en gevelbekleding of als Vloerdelen.

Ga naar Siberisch Lariks Meer informatie

Top 3 meest gebruikte houtsoorten voor vlondertoepassing

Mukulungu

Mukulungu hout is sterk, duurzaam en heeft een lange levensduur. Dit alles zorgt voor een robuuste maar strakke uitstraling voor uw vlonder.

Ga naar Mukulungu Meer informatie

Bankirai

Bankirai is een duurzame houtsoort en uitermate geschikt voor het toepasssen in vlonders, hekken, tuinmeubelen en terrassen.

Ga naar Bankirai Meer informatie

Douglas

Prachtig hout met een identieke uitstraling. Dit maakt deze houtsoort uitermate geschikt voor vlondertoepassing.

Ga naar Douglas Meer informatie

Informatie

Welke houtsoort?

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u graag verder. Welke houtsoort het beste bij u past hangt af van de volgende onderdelen:

  • Welke duurzaamheid heb ik minimaal nodig?
    Hou hier dus rekening met de toepassing (constructief, binnen, buiten, etc)
  • Welke houtsoort past optisch het best?
  • Aan welk budget ben ik gebonden?
  • Wat is FSC hout?

Door deze vragen voor uzelf te beantwoorden, is de keuze makkelijker te maken. Ons personeel helpt u graag bij het maken van de beste keuze. Neem hiervoor contact met ons op, vraag een offerte aan of plan een adviesgesprek.

Lees meer over de duurzaamheid van hout
Houthandel Friesland

Informatie

Hoe hout te behandelen?

Hout is een natuurproduct en als hout niet wordt behandeld, dan zal het zeer snel grijs worden. Er zijn verschillende manieren om hout te behandelen. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Maar ook wij kunnen het hout voor u laten behandelen.  Meer informatie over hout behandelen? Klik dan op onderstaande link.

Lees meer over het behandelen van hout
Herkomst Houtsoorten Kaart