Gevelbekleding

Eppinga is de leverancier als het om gevelbekleding gaat. Wij beschikken over onze eigen schaverij waar wij elke profilering zelf maken. Hierdoor kunnen wij elke denkbare houtsoort aanbieden in gevelbekleding. Natuurlijk is niet elke houtsoort even geschikt. Benieuwd welke houtsoort het beste bij u past? Op onze site proberen wij u de verschillen zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Toch graag deskundig advies gewild? Wij helpen u graag verder door middel van een adviesgesprek.

In onze webshop vindt u een breed aanbod in diverse houtsoorten en profileringen (ook lambrisering). Niet elke houtsoort is even geschik voor geveltoepassing. Elke houtsoort heeft weer zijn eigen duurzaamheid en uitstraling. Toch op zoek naar een andere houtsoort? Vraag dan een offerte aan.

Bekijk ons aanbod

Overzicht van onze gevelbekleding

Onderstaand vindt u ons online aanbod in gevelbekleding. Mocht u op zoek zijn naar een andere houtsoort? Neem dan gerust contact​ met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bij ​geprofileerde​ houtsoorten dient u een langere levertijd in acht te nemen. Wij schaven dit namelijk op maat voor u. Hoelang de levertijd op dit moment bedraagt staat aangegeven bij het product.

Gevelbekleding

Ons aanbod

Ayous

Ayous (thermo) is thermisch gemodificeerd hout met een zachte bruine kleur. De rustige structuur zorgt voor een strakke moderne uitstraling.

Ga naar Ayous Meer informatie

Red Cedar

Red Cedar heeft een fraaie kleur variatie van lichtgeel tot roodbruin. De duurzaamheid van het hout is zeer hoog, en het gewicht is zeer licht.

Ga naar red cedar Meer informatie

Siberisch lariks 

Siberisch Lariks is een naaldhoutsoort met een zeer lichte kleur. Het hout bevat een hoge duurzaamheidsklasse en is zeer makkelijk te bewerken.

Noest arm Met noest Meer informatie

Douglas

Douglas bevat mooie zalmroze vlammen in het hout. Dit zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling van het hout.

Ga naar Douglas Meer informatie

Grenen (Thermo)

Grenen (thermo) is een naaldhoutsoort met een lichtbruine tot bruine kleur. Hierdoor krijgt het een warme natuurlijke uitstraling.

Ga naar Grenen (thermo) Meer informatie

Southern Yellow Pine

Southern Yellow Pine is thermisch gemodificeerd hout. Het is noestvrij, en bevat een geelbruine kleur met een prachtige vlam.

Ga naar Southern Yellow Pine Meer informatie

Vuren

Vuren is afkomstig van de fijnspar, en bevat een witte tot geelbruine kleur. Het hout is makkelijk te bewerken, en bezit een aantrekkelijke prijs.

Ga naar vuren Meer informatie

Vuren (Thermo)

Vuren (thermo) is thermisch gemodificeerd hout De kleuren varieren van geel tot lichtbruin, hierdoor krijgt het hout een warme uistraling.

Ga naar Vuren (thermo) Meer informatie

Meranti

Meranti is een tropische harhoudsoort uit Azië. De kleurenvariatie van Meranti varieert tussen lichtgeel tot rood.

Ga naar Meranti Meer informatie

Fraké (Thermo)

Het uiterlijk van het Fraké typeert zich door de een tekening met een warme natuurlijke uitstraling. Het oogt hierdoor erg natuurlijk. Het heeft een donkerbruine kleur.

Ga naar Fraké (Thermo) Meer informatie

Iroko

Iroko is door de jaren heen een populaire houtsoort geworden. Het heeft een prachtige uitstraling. De kleuren van Iroko variëren tussen goudbruin en donkerbruin.

Ga naar Iroko Meer informatie

Kunststof gevelbekleding

Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem. Omdat Keralit ongevoelig is voor weersinvloeden, blijft het er jarenlang mooi uitzien.

Ga naar KeraliT Meer informatie

Essen (Thermo)

Thermisch gemodificeerd Essen geeft een warme uitstraling en heeft maar liefst een duurzaamheidsklasse van 1. Het onderscheidt zich door een donkere uitstraling. 

Ga naar Essen (Thermo) Meer informatie

Padouk

Padouk is binnen de hardhoutsoorten ongeveer de meest populaire houtsoort als het om gevelbekleding gaat. Dit i.v.m. zijn hoge duurzaam- heid en prachtige structuur. 

Ga naar padouk Meer informatie

Eiken

Eiken hout is één van de bekendste houtsoorten. Het heeft een karakteristieke uitstraling en een goede duurzaamheidsklasse voor geveltoepassingen.  

Ga naar Eiken Meer infromatie

Gevelbenodigdheden 

Bent u op zoek naar materiaal en tips om uw gevel te bevestigen? Dan bent u bij Eppinga aan het juiste adres. Wij leveren een totaaloplossing voor uw gevel!

Ga naar Gevelbenodigheden Hoe bevestig ik mijn gevel?

Gevelreiniging

Bent u op zoek naar materiaal en tips om uw gevel te reinigen? Dan bent u bij Eppinga aan het juiste adres. Wij leveren een totaaloplossing voor uw gevel!

Ga naar gevelreiniging

Houten gevelbekleding bij eppinga

Houten Gevelbekleding

Als u op zoek bent naar houten gevelbekleding bent u bij Eppinga op het juiste adres. Eppinga beschikt over veel verschillende houtsoorten allemaal met hun eigen kwaliteiten en duurzaamheidsklassen. Naast de vele houtsoorten, zijn er ook veel verschillende profielen. De grote variate in profielen en houtsoorten zorgt Eppinga ervoor dat uw wand- of gevelbekleding volledig naar uw wensen wordt gemaakt. Mocht u opzoek zijn naar meer informatie over de houtsoorten en profielen die Eppinga anbiedt kun u op de onderstaande button klikken.

Profielen gevelbekleding
open gevelbekleding red cedar

Gevelbekleding monteren

Monteren

Het juist monteren van de gevelbekleding is zeer belangrijk. Als de gevelbeklding niet juist gemonteerd is kan het hierdoor beginnen te rotten. Een juiste montage zorgt ervoor dat u langer plezier kan hebben van uw gevelbekleding of wandbekleding. Mocht u willen weten hoe gevelbekleding juist gemonteerd dient te worden, dan kunt u op de onderstaande button klikken om op onze informatie pagina te komen over gevelbeklding montage.

Gevelbekleding monteren

Enkele realisaties