Eppinga Hout- & bouwmaterialen

Eppinga hout & bouwmaterialen is al meer dan dertig jaar een begrip in Zuid Oost Friesland en is de handelsnaam voor Eppinga BV. Eppinga is als familiebedrijf in Ureterp begonnen en in 2012 verhuisd naar de huidige locatie in Drachten.

Eppinga levert alle denkbare producten en diensten die nodig zijn voor de bouw. U vindt bij ons de grootste showroom van gevelstenen van Noord Nederland maar ook een zeer ruim assortiment hardhout, tuinhout, dekdelen, vlonderplanken, isolatiemateriaal en vuren- en cedarhout.

Lees meer

Eppinga is sterk in service. De kracht van ons bedrijf zit in:

  • Veel producten uit voorraad leverbaar.
  • Eigen transport.
  • Eigen schaafafdeling.
  • Deskundig personeel.
  • Snelle service.

Veel producten uit voorraad leverbaar

Met meer dan 13500m2 aan hout- & bouwmaterialen hebben wij de grootste voorraad van Noord-Nederland. In onze webshop kunt u direct online uw bestelling plaatsen.

Ga naar onze shop

Eigen Transport

Eppinga hout & bouwmaterialen levert uw bestelling graag bij u thuis. We hebben een eigen vrachtwagen waarmee we wekelijks Noord Nederland bedienen. Heeft u vragen over uw bestelling: Neem gerust contact op met ons: 0512-300600.

Meer over transport

Eigen schaafafdeling

Voor de producten die wij schaven hebben wij een eigen schaafmachine. Op deze manier kunnen wij zorg dragen voor kwaliteit. Het schaven gebeurt met de grootste zorg en op basis van uw wensen. Wilt u meer weten wat wij hierin voor u kunnen betekenen?

Lees meer over schaven

Deskundig personeel

Het personeel bij Eppinga hout & bouwmaterialen staan altijd voor u klaar. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Meer weten? Neem dan gerust contact op met ons: 0512-300600.

Contact opnemen

Eppinga Hout- & bouwmaterialen – Door de jaren heen.

 

1956

Sjoerd Eppinga is in 1956 begonnen met een huizen sloopbedrijf in Ureterp. Na een aantal jaren werd Aannemersbedrijf Sj. Eppinga BV opgericht, een begrip in Ureterp en omstreken. Hiervoor werd aan de rand van Ureterp een nieuw pand gebouwd.

1980

Begin jaren 80 heeft zoon Jan Eppinga het bedrijf overgenomen. Er werd toen naast de aannemerij ook al gehandeld in hout en bouwmaterialen. Omdat dit steeds grotere vormen aannam werd al snel geheel over geschakeld op de handel. Door de jaren heen werd het programma steeds verder uitgebreid wat natuurlijk steeds meer accommodatie vereiste.

2008

Eind jaren 00 kwam de zoon van Jan Eppinga, Sjoerd jr. in de zaak. Sjoerd jr. breide het programma nog verder uit met o.a. tuinhout, hardhout en kozijnhout. Omdat het bedrijf inmiddels op 2 locaties zat i.v.m. de benodigde ruimte werd besloten om een geheel nieuw pand te bouwen op een nieuwe locatie in Drachten.

2012

Vanaf maart 2012 zit het bedrijf in Drachten op industrie terrein Azeven-Noord in een nieuw pand van 6000m2.

2018

Sinds 1 januari 2018 is Eppinga aangesloten bij Bouwcenter. Over heel Nederland zijn er 81 vestigingen aangesloten bij de inkoopcombinatie van Veris.

2019

In 2019 is Eppinga BV overgenomen door BdB Asbestsanering. Zij blijven het bedrijf voortzetten onder dezelfde naam.