Eppinga hout & bouwmaterialen is al meer dan dertig jaar een begrip in Zuid Oost Friesland en is de handelsnaam voor Eppinga BV. Eppinga is als familiebedrijf in Ureterp begonnen in in 2012 verhuisd naar de huidige locatie in Drachten.
Eppinga levert alle denkbare producten en diensten die nodig zijn voor de bouw. U vindt bij ons de grootste showroom van gevelstenen van Noord Nederland maar ook een zeer ruim assortiment hardhout, tuinhout, dekdelen, vlonderplanken, isolatiemateriaal en vuren- en cedarhout.
Verder kunt u bij ons terecht voor een ruim

Eppinga is sterk in service. De kracht van ons bedrijf zit in:

• Veel producten uit voorraad leverbaar.
• Eigen transport.
• Eigen schaafafdeling.
• Deskundig personeel.
• Snelle service.

Video over Eppinga:

Historie

Sjoerd Eppinga is in 1956 begonnen met een huizen sloopbedrijf in Ureterp. Na een aantal jaren werd Aannemersbedrijf Sj. Eppinga BV opgericht, een begrip in Ureterp en omstreken. Hiervoor werd aan de rand van Ureterp een nieuw pand gebouwd.
Begin jaren 80 heeft zoon Jan Eppinga het bedrijf overgenomen. Er werd toen naast de aannemerij ook al gehandeld in hout en bouwmaterialen. Omdat dit steeds grotere vormen aannam werd al snel geheel over geschakeld op de handel. Door de jaren heen werd het programma steeds verder uitgebreid wat natuurlijk steeds meer accommodatie vereiste.Eind jaren 00 kwam de zoon van Jan Eppinga, Sjoerd jr. in de zaak. Sjoerd jr. breide het programma nog verder uit met o.a. tuinhout, hardhout en kozijnhout. Omdat het bedrijf inmiddels op 2 locaties zat i.v.m. de benodigde ruimte werd besloten om een geheel nieuw pand te bouwen op een nieuwe locatie in Drachten. Vanaf maart 2012 zit het bedrijf in Drachten op industrie terrein Azeven-Noord in een nieuw pand van 6000m2.

Bouwcenter
Sinds 1 januari 2018 is Eppinga aangesloten bij Bouwcenter. Over heel Nederland zijn er 81 vestigingen aangesloten bij de inkoopcombinatie van Veris.

BDB
In 2019 is Eppinga BV overgenomen door BdB Asbestsanering. Zij blijven het bedrijf voortzetten onder dezelfde naam.