Padouk

Padouk wordt ook wel Padoek, African Padauk, Barwood of Corail genoemd. Het is een zeer duurzame Afrikaanse hardhoutsoort die zich kenmerkt door de vrij rode kleur en het witte spinthout. Spint hout is de buitenste laag hout onder de schors. Deze is bij de meeste houtsoorten aanzienlijk minder duurzaam. Bij Padouk is dit zeer onderscheidend in combinatie met het rode kernhout.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

 • Kleur: rood- oranjebruin met blank spinthout.
 • Kromtrekken: Nee; Zeer stabiel.
 • Duurzaamheid: het hout is van nature erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 2).
 • Impregneerbaarheid: het is moeilijk te impregneren, maar vanwege zijn duurzaamheid is dit ook niet nodig.
 • Gewicht: Padouk is vrij zwaar (volumieke massa: 770 kg/m3).
 • Bewerken: met de hand en machinaal is Padouk goed te bewerken. Anders als de hardere hardhoutsoorten zoals Azobe kan je het hout ook met handgereedschap prima bewerken.
 • Afwerken; voor tafels kan het met lak of hardhoutolie bewerkt worden. Ook onbewerkt te gebruiken, dan vergrijst het hout uiteraard wel.
 • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Padouk is door de grote stabiliteit een populaire houtsoort voor zeer veel uiteenlopende toepassingen zowel binnen als buitenshuis.

 • Gevelbekleding
 • Boomstamtafels; massief
 • Meubels
 • Vloerdelen

Padouk Boomstamtafel

Padouk boomstamtafel bij Eppinga

Bestel direct uw Padouk boomstamtafel nu bij Eppinga online. Het houtsoort is direct leverbaar uit voorraad. We bieden een ruim assortiment op voorraad en kunnen alles voor u op maat laten maken. Padouk wordt ook wel Padoek, African Padauk, Barwood of Corail genoemd. Het is een zeer duurzame Afrikaanse hardhoutsoort die zich kenmerkt door de vrij rode kleur en het witte spinthout. Spint hout is de buitenste laag hout onder de schors. Deze is bij de meeste houtsoorten aanzienlijk minder duurzaam. Bij Padouk is dit zeer onderscheidend in combinatie met het rode kernhout.

Door de stabiliteit van het hout en de originele kleuren is Padouk zeer populair om een boomstamtafel van te maken. Wij laten de bladen in een goede omgeving verder doordrogen (maximaal 12% vochtgehalte) totdat ze gereed zijn voor verdere bewerking. Ook is te zien dat door de ronding van de stam elk blad een andere afmeting heeft. Dus zowel voor een statafel, bar, salontafel als eettafel zijn er geschikte bladen. Daarnaast beschikt Eppinga over een eigen meubelmaker die het tafelblad naar uw wensen kan maken.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag