Fraké

Fraké is een looghoutsoort afkomstig uit Afrika, en dan specifiek het land Gabon. Daarnaast is het Fraké ook gemodificeerd, namelijk thermisch gemodificeerd. Door het thermisch modificeren is de duurzaamheidsklasse van het hout van duurzaamheidsklasse 4 naar duurzaamheidsklasse 1 gegaan. Hierdoor zult u minimaal 25 jaar plezier hebben van het Fraké

Bekijk ons aanbod in Fraké

Kenmerken

  • Duurzaamheidsklasse 1.
  • Afkomstig uit Tropisch West-Afrika, voornamelijk Gabon.
  • Thermisch Gemodificeerd.
  • Bruin tot gele kleur met vlamachtige, stijlvolle tekeningen en putholes.
  • Luxe uitstraling.
  • goed prijs / kwaliteit verhouding

Toepassing

Fraké leent zich het best om gebruikt te worden als gevelbekleding of als vlonderplanken. Door de hoge duurzaamheidsklasse van 1, is het zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding of als vlonderplanken. Echter wordt het hout voornamelijk gebruikt als gevelbekleding omdat het hout een prachtige natuurlijke uitstraling heeft waardoor de gevel of wand een stijlvolle uitstraling krijgt. Dit komt door de mooie kleurcombinatie samen met de zwarte lijnen en putholes in het Fraké. Dankzij het thermisch modificeren van het Fraké heeft het een duurzaamheidsklasse van 1 en werkt het hout ook bijna niet.

Let er bij Fraké vlonderplanken wel op dat het wat kwetsbaar kan zijn bij scherpe voorwerpen. 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag