Siberisch Lariks

Siberisch Lariks is een naaldhout soort afkomstig uit Siberië en wordt voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding of vloerdelen. Het grootste verschil met het Europese Lariks (ook wel Douglas hout) is dat het lichter van kleur is. Doordat het in de kou is gegroeid is het aanzienlijk harder dan Europees naaldhout. Het hout is ook compacter dan Europees Lariks en heeft veel minder en kleinere noesten.

Eigenschappen

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks

Siberisch Lariks heeft de volgende kenmerken:

  • Kleur: Zeer licht geel tot geel
  • Noestarm
  • Duurzaamheid en sterkte: Duurzaamheidsklasse 2-3
  • Gewicht: het hout is vrij licht (volumieke massa: gedroogd 700 kg/m3).
  • Bewerken: Goed, bevat hars
  • Nagels en schroeven: Goed
  • Afwerken: het hout valt goed af te werken mits het goed gedroogd is

Toepassingen 

Het hout wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen buitenshuis zoals Vlonderplanken en Rabatdelen of als Vloerdelen: massief of in lamelparket. Door de goede duurzaamheid en de lichte kleur geeft het een heel ander uiterlijk dan de meer voorkomende hardhout soorten zoals Bankirai of Keruing. Als u het hout haar originele kleur wilt behouden raden wij aan om het te behandelen met een Woca Exterior. Dit zorgt voor bescherming tegen regen, zon en sneeuw. Hierdoor verkleurt het hout niet en is het langer houdbaar. De olie heeft een pigment in de kleur van Lariks waardoor de originele uitstraling blijft behouden.

Massieve Siberisch Lariks vloer:

Siberisch Lariks Vloerdelen

Siberisch Lariks Vloerdelen

Doordat het hout weinig noesten heeft en de jaarringen dicht op elkaar zitten, is het hout ook uitermate geschikt om te gebruiken voor massief houten vloeren. Het hout is harder dan grenen dus beschadigt minder snel. Na het leggen kunt u het lakken of behandelen met olie of was.

> Kijk hier voor meer informatie over Siberisch Lariks Vloerdelen <

Siberisch Lariks bij Eppinga

Eppinga hout & bouwmaterialen kan op bestelling alle toepassingen van het hout leveren. Doordat wij het rechtstreeks uit Rusland importeren kunnen wij het hout tegen een scherpe prijs leveren en direct uit voorraad. In onze zagerij kunnen wij er vervolgens alle maten vloeren van maken of houten gevelbekleding op maat. Vraag een offerte aan of  Neem contact met ons op!