Eiken

Eiken (of eikenhout) is een van de bekendste houtsoort. Eiken heeft een warme tekening en is te verkrijgen in verschillende kwaliteitssorteringen. Denk hierbij aan een rustieke kwaliteit, een kwaliteit die kleinere en minder frequent noesten bevat en zelfs een kwaliteit die helemaal geen noesten bevat. Over het algemeen maakt men gebruik van een rustieke kwaliteit (prijs/kwaliteit). Ga voor u zelf na welke kwaliteit u wenst. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of u ”gedroogd” of ”vers” eiken nodig heeft.  In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken. Bij Eppinga Hout & Bouwmaterialen kunt u terecht voor uw eiken. Bent u op zoek naar ruw eiken, eiken stamdelen, geschaafd eiken, eiken planken, eiken kolommen/ balken of zelfs maatwerk eiken? Wij bieden het aan!

Vraag een offerte aan

Kenmerken

 • Groeigebied(en): Europa en Klein-Azië
 • Specificaties boom: Hoogte 18-30 m, maximaal 45 m. De rechte takvrije stam is maximaal 15 m lang en heeft een diameter van 1,2-1,8 m. De eikenboom kan een hoge leeftijd (400 jaar) bereiken.
 • Kleur: Van licht tot dofdonkerbruin
 • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 2, dus zeer geschikt voor binnen als voor buitengebruik.
 • Gewicht: +/- 760 kg/m3 Gedroogd, +/- 1000 kg/ m3 vers
 • Bewerken: Het hout is goed te bewerken.
  Let op! Eiken bevat looizuur. Dit kan reageren met staal, waardoor het zwart uit kan slaan op het hout.
 • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Eiken is geschikt voor verschillende doeleinden. Wij hebben het Eiken al voor diverse doeleinden mogen leveren. Denk hierbij aan:

 • Plafondbekleding
 • Vloerdelen
 • Gevelbekleding
 • Kolommen/ balkconstructie
 • Wanddecoratie binnen
 • Tafels

Wilt u eiken toepassen? Maar u weet niet zo goed welke kwaliteit of welke variant u moet hebben? Neem dan contact met ons op.

Boomstamtafel

Als u ervoor kiest om een boomstamtafel aan te schaffen, dan bent u op zoek naar uitstraling en kwaliteit. Boomstamtafels creëren een chique uitstraling waarmee u echt een uniek meubelstuk in huis haalt. Bij Eppinga bieden wij u een ruim assortiment van boomstamtafels die gemaakt worden uit 1 massief stuk hout. Doordat wij de tafels uit 1 stuk hout maken komt de echte uitstraling tot stand die je wilt hebben van een boomstamtafel. Geen naden en raar overlopende kleuren zoals bij gelijmde tafels, maar 1 mooi en strak stuk hout. Eppinga biedt een ruim assortiment aan in boomstamtafels, waaronder ook Eiken. Zie onderstaande foto.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag