FSC® Hout

”Duurzaamheid” is tegenwoordig een begrip wat steeds belangrijker aan het worden is. “Denken wij met zijn allen wel genoeg aan het milieu?” en “Wat doe jij om ervoor te zorgen dat de aarde niet te snel kapot gaat?” zijn vragen waar je eens over na moet gaan denken. De Europese Unie en de Nederlandse overheid hebben maatregelen ingevoerd die ervoor zorgen dat we verantwoordelijker met de wereld omgaan. Het duurzame inkoopbeleid is daar één van. Voor de inkoop van hout- en papierproducten betekent dit dat de producten PEFC- of FSC-gecertificeerd moeten wezen. Particulieren zijn daarentegen niet verplicht om gecertificeerde producten te kopen, maar zij zouden daarmee wel milieuvriendelijker zijn. Dus de volgende keer dat je iets bouwt, koop FSC Hout.

Wat is FSC hout?

Forest Stewardship Council (FSC) is een non-profit organisatie die er voor zorgt dat de bossen over de hele wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden worden. Door verantwoord bosbeheer worden er geen complete bossen meer gekapt, waardoor het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt. Verantwoord bosbeheer betekent ook dat er respectvol met de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders omgegaan wordt. Als een bedrijf zijn hout- en papierproducten uit een FSC-gecertificeerd bos verkrijgt en zich aan de regels van FSC houden mogen zij het FSC-keurmerk op de producten plaatsen. Aan dit keurmerk kan de klant dan zien dat het bedrijf zijn steentje bijdraagt aan het milieu. Eppinga heeft sinds 14 maart 2016 het FSC certificaat en draagt dus bij aan het behoud van bossen.

Verschillende soorten FSC Hout: 100%/mix/recycled

Er zijn meerdere varianten van FSC kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen label waaraan herkent kan worden tot welke categerie het hout hoort.

    • Als het product volledig van hout uit gecertificeerde bossen komt krijgt het een 100%-label
    • Indien het product een combinatie is van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal dan krijgt het product een Mix-label. Een FSC Controlled Wood is niet gecertificeerd maar hanteert wel zeer strenge voorwaarden. Dit wil zeggen dat het hout niet uit illegale gekapt is, uit beschermde of genetisch gemodificeerde bosgebieden komt.
    • Als het product voor minimaal 85% van het hout uit post-consumer gerecycled materiaal (en de rest uit pre-consumer gerecycled materiaal) bestaat krijgt het een Recycled-label.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag