FSC Hout

”Duurzaamheid” is tegenwoordig een begrip wat steeds belangrijker aan het worden is. “Denken wij met zijn allen wel genoeg aan het milieu?” en “Wat doe jij om ervoor te zorgen dat de aarde niet te snel kapot gaat?” zijn vragen waar je eens over na moet gaan denken. De Europese Unie en de Nederlandse overheid hebben maatregelen ingevoerd die ervoor zorgen dat we verantwoordelijker met de wereld omgaan. Het duurzame inkoopbeleid is daar één van. Voor de inkoop van hout- en papierproducten betekent dit dat de producten PEFC- of FSC-gecertificeerd moeten wezen. Particulieren zijn daarentegen niet verplicht om gecertificeerde producten te kopen, maar zij zouden daarmee wel milieuvriendelijker zijn. Dus de volgende keer dat je iets bouwt, koop FSC Hout.

 

 

Wat is FSC hout?

Forest Stewardship Council (FSC) is een non-profit organisatie die er voor zorgt dat de bossen over de hele wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden worden. Door verantwoord bosbeheer worden er geen complete bossen meer gekapt, waardoor het leefgebied van planten en dieren beschermd wordt. Verantwoord bosbeheer betekent ook dat er respectvol met de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders omgegaan wordt. Als een bedrijf zijn hout- en papierproducten uit een FSC-gecertificeerd bos verkrijgt en zich aan de regels van FSC houden mogen zij het FSC-keurmerk op de producten plaatsen. Aan dit keurmerk kan de klant dan zien dat het bedrijf zijn steentje bijdraagt aan het milieu. Eppinga heeft sinds 14 maart 2016 het FSC certificaat en draagt dus bij aan het behoud van bossen.

 

Verschillende soorten FSC Hout: 100%/mix/recycled

Er zijn meerdere varianten van FSC kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen label waaraan herkent kan worden tot welke categerie het hout hoort.

  • Als het product volledig van hout uit gecertificeerde bossen komt krijgt het een 100%-label
  • Indien het product een combinatie is van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal dan krijgt het product een Mix-label. Een FSC Controlled Wood is niet gecertificeerd maar hanteert wel zeer strenge voorwaarden. Dit wil zeggen dat het hout niet uit illegale gekapt is, uit beschermde of genetisch gemodificeerde bosgebieden komt.
  • Als het product voor minimaal 85% van het hout uit post-consumer gerecycled materiaal (en de rest uit pre-consumer gerecycled materiaal) bestaat krijgt het een Recycled-label.

 

Label 100%  Label Mix  Label Recycled

 

Waarom Eppinga?

Naast het FSC-keurmerk dat laat zien dat Eppinga verantwoord hout verkoopt zijn er nog andere voordelen die Eppinga biedt:

  • Maatwerk: Eppinga heeft een eigen zagerij en hier kan al uw FSC hout op maat gemaakt worden.
  • Levering: De door u bestelde producten kunnen overal geleverd worden en u kunt uw producten ook zelf op komen halen. Als u deze producten online gekocht heeft, ontvangt u korting.
  • Scherpe prijs: Hout met het FSC-keurmerk is van zichzelf al duurder, vanwege de hoge eisen die aan het product gesteld worden. Echter doordat Eppinga zijn FSC hout zelf importeert kunnen zij de prijzen laag houden.
  • Klantenservice: Indien er vragen of een offerte zijn over FSC producten kunnen deze in de winkel, telefonisch, via de mail of de chatservice op de website behandeld worden. Hier wordt u zo snel mogelijk en met een glimlach geholpen.

 

Assortiment

Alle houtsoorten die in het assortiment van Eppinga te vinden zijn kunnen met het FSC-keurmerk verkregen worden. Indien u FSC hout wilt hebben moet deze wel besteld worden, zodat wij het hout volgens de FSC eisen kunnen inkopen.  Dit komt omdat niet alle houtsoorten met het FSC-keurmerk op voorraad liggen.

GA NAAR OVERZICHT HOUTSOORTEN

 

FSC hout bestellen?

Vul de onderstaande offerte in.