Houten vloeren

Op deze pagina wordt er aan u uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen. Wij bieden houten vloeren in meerdere houtsoorten: Douglas, Siberisch Lariks, Eiken, Southern Yellow Pine, Padouk, Grenen en nog veel meer. De keus voor welke houtsoort u kiest hangt af van uw budget en de gewenste kleur/ uitstraling.

Een houten vloer biedt vele voordelen in uw huis. We zullen voor u een paar voordelen opsommen:

  • Gaat levenslang mee bij goed behandelen
  • Isolatie van de vloer
  • Warme en natuurlijke uitstraling
  • Ademt sfeer
  • Groot aanbod verschillende soorten hout
  • Goed beschermd tegen beschadigingen

 

Houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen

Eppinga hout & bouwmaterialen biedt u de grootste voorraad hout van Noord Nederland. U heeft bij ons de keuze tussen veel verschillende soorten hout voor uw houten vloer. Wij importen ons hout zelf uit het buitenland en kunnen daarom leveren tegen zeer scherpe tarieven en heeft ons hout de beste kwaliteit!

Meer weten over al onze houtsoorten? klik hier!

Vraag een offerte aan

Toepassing

Wij hebben o.a. Amerikaans Grenen vloerdelen, Siberisch Lariks vloerdelen en eikenhout.

Amerikaans Grenen/Yellow Pine vloerdelen

Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten. De stammen van Amerikaans Grenen zijn 30 meter lang en hierdoor zitten er gene Noesten in het hout. Dit heeft het voordeel aangezien noesten bij behandeling (zoals verven of beitsen) of veroudering er vaak uit kunnen gaan steken. Voor vloeren is dit hout dus zeer geschikt. De planken worden op multiplex geplakt wat voorkomt dat de planken krom trekken.

Wij importeren het hout zelf en laten de ruwe planken vervolgens thermisch modificeren. Dit betekent dat het als ware “gebakken” wordt. Zo wordt het hout nog duurzamer en krijgt het een wat donkere warmere kleur. In onze eigen zagerij worden vervolgens de ruwhouten planken geschaafd tot gladde planken in de door u gewenste afmetingen.

Voor meer informatie over Amerikaans Grenen vloerdelen, klik hier.

Siberisch Lariks vloerdelen

Siberisch Lariks Vloerdelen komen zoals de naam al zegt uit Siberië. Het komt van naaldbomen die in de kou groeien. Hierdoor is het aanzienlijk harder dan Europees naaldhout. Siberisch Lariks is licht van kleur (zeer licht geel tot geel). Daarnaast is Siberich Lariks vrijwel noestvrij. Wij importeren Siberisch Lariks rechtstreeks uit Rusland dus kunnen wij tegen scherpe tarieven leveren. Daarnaast beschikken we over een grote voorraad. Bij goed onderhoud met olie, lak en of was gaan Siberisch Lariks vloerdelen levenslang mee. Binnenshuis zullen de planken  minder snel verkleuren en door de hardheid van het hout zullen er minder snel sporen en krassen opkomen door het verschuiven van meubels of als er dingen op vallen. Daarnaast heeft het een rustige en strakke uitstraling in huis. De kleur van het hout is ook ideaal voor gebruik als parket. Bij ons krijgt u uitsluitend massief Siberisch lariks vloerdelen. Deze zijn zeer sterk en zullen niet krom trekken omdat ze sterk zijn.

Voor meer informatie over Siberisch Lariks vloerdelen, klik hier.

Eikenhout vloerdelen

Eiken kan voor ontzettend veel toepassingen worden gebruikt, zo ook vloerdelen. Eikenhout heeft als voordeel dat makkelijk met de hand of machinaal te bewerken is. De kleur is geelbruin tot donkerbruin. Vraag een offerte aan. 

Freijo
Amerikaans Essen
Amerikaans Noten
Amerikaans Kersen
Amerikaans Eiken

Meer vloerdelen

Eppinga kan vrijwel van elke houtsoort vloerdelen leveren. Links zijn enkele voorbeelden afgebeeld. Voor alle houtsoorten, klik dan hier.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag