Houten vloeren

Op deze pagina wordt er aan u uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen. Wij bieden houten vloeren in meerdere houtsoorten: Douglas, Siberisch Lariks, Eiken, Southern Yellow Pine, Padouk, Grenen en nog veel meer. De keus voor welke houtsoort u kiest hangt af van uw budget en de gewenste kleur/ uitstraling.houten vloeren

Een houten vloer biedt vele voordelen in uw huis. We zullen voor u een paar voordelen opsommen:

  • Gaat levenslang mee bij goed behandelen
  • Isolatie van de vloer
  • Warme en natuurlijke uitstraling
  • Ademt sfeer
  • Groot aanbod verschillende soorten hout
  • Goed beschermd tegen beschadigingen

Houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen

Eppinga hout & bouwmaterialen biedt u de grootste voorraad hout van Noord Nederland. U heeft bij ons de keuze tussen veel verschillende soorten hout voor uw houten vloer. Wij importen ons hout zelf uit het buitenland en kunnen daarom leveren tegen zeer scherpe tarieven en heeft ons hout de beste kwaliteit!

Meer weten over al onze houtsoorten? klik hier!


Toepassing

Wij hebben o.a. Siberisch Lariks vloerdelen, Amerikaans Grenen vloerdelen en eikenhout.

Amerikaans Grenen/Yellow Pine vloerdelen

Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten. De stammen van Amerikaans Grenen zijn 30 meter lang en hierdoor zitten er gene Noesten in het hout. Dit heeft het voordeel aangezien noesten bij behandeling (zoals verven of beitsen) of veroudering er vaak uit kunnen gaan steken. Voor vloeren is dit hout dus zeer geschikt. De planken worden op multiplex geplakt wat voorkomt dat de planken krom trekken.

Wij importeren het hout zelf en laten de ruwe planken vervolgens thermisch modificeren. Dit betekent dat het als ware “gebakken” wordt. Zo wordt het hout nog duurzamer en krijgt het een wat donkere warmere kleur. In onze eigen zagerij worden vervolgens de ruwhouten planken geschaafd tot gladde planken in de door u gewenste afmetingen.

Voor meer informatie over Amerikaans Grenen vloerdelen, klik hier.


Siberisch Lariks vloerdelen

Siberisch Lariks Vloerdelen komen zoals de naam al zegt uit Siberië. Het komt van naaldbomen die in de kou groeien. Hierdoor is het aanzienlijk harder dan Europees naaldhout. Siberisch Lariks is licht van kleur (zeer licht geel tot geel). Daarnaast is Siberich Lariks vrijwel noestvrij. Wij importeren Siberisch Lariks rechtstreeks uit Rusland dus kunnen wij tegen scherpe tarieven leveren. Daarnaast beschikken we over een grote voorraad. Bij goed onderhoud met olie, lak en of was gaan Siberisch Lariks vloerdelen levenslang mee. Binnenshuis zullen de planken  minder snel verkleuren en door de hardheid van het hout zullen er minder snel sporen en krassen opkomen door het verschuiven van meubels of als er dingen op vallen. Daarnaast heeft het een rustige en strakke uitstraling in huis. De kleur van het hout is ook ideaal voor gebruik als parket. Bij ons krijgt u uitsluitend massief Siberisch lariks vloerdelen. Deze zijn zeer sterk en zullen niet krom trekken omdat ze sterk zijn.

Voor meer informatie over Siberisch Lariks vloerdelen, klik hier.


Eikenhout vloerdelen

Eiken kan voor ontzettend veel toepassingen worden gebruikt, zo ook vloerdelen. Eikenhout heeft als voordeel dat makkelijk met de hand of machinaal te bewerken is. De kleur is geelbruin tot donkerbruin. Het hout kan worden gebeitst, gerookt of gelakt wat de duurzaamheid sterkt verbeterd. De eikenvloerdelen worden op multiplex geplakt wat voorkomt dat de krom trekken.

Voor meer informatie over Eikenhout, klik hier.

Ons deskundig personeel kan u tips geven over houten vloeren, het aanleggen en het onderhoud! Wij zijn gevestigd in Drachten aan de a7 dus zijn we makkelijk bereikbaar met de auto. U kunt hier in onze loods met de auto naar binnen rijden en een gratis aanhangwagen lenen om het gekochte hout te vervoeren. U komt dan zelfs in aanmerking voor de afhaalkorting die kan oplopen tot wel 5o euro! Daarnaast kunnen we de door u bestelde producten bij u thuis afleveren.

In onze loods beschikken we over een eigen zagerij, dus kunnen de vloer op de door u gewenste lengte zagen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een gratis offerte aan.

Prijzen houten vloeren

Hieronder een aantal voorbeelden van prijzen van onze vloeren per m2.

Siberisch Lariks € 55,- incl. Btw.
Southern Yellow Pine € 65,- incl. btw
Grenen € 16,50 incl. btw.
Douglas € 27,50 incl. btw.
Eiken € 42,50 incl. btw.

Overige houtsoorten leverbaar op aanvraag:

 

Offerte voor een houten vloer op maat?

Vul onderstaand formulier in en wij maken voor u vrijblijvend een offerte op maat. Geef duidelijk de gewenste afmetingen aan bij opmerkingen.