Houten vloeren

Opzoek naar een houten vloer? Op deze pagina wordt er aan u uitgelegd wat de mogelijkheden zijn voor houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen. Wij bieden houten vloeren in meerdere houtsoorten: Douglas, Siberisch Lariks, Eiken, Southern Yellow Pine, Padouk, Grenen en nog veel meer. De keus voor welke houtsoort u kiest hangt af van uw budget en de gewenste kleur/ uitstraling.

Een houten vloer biedt vele voordelen in uw huis. We zullen voor u een paar voordelen opsommen:

  • Gaat levenslang mee bij goed behandelen
  • Isolatie van de vloer
  • Warme en natuurlijke uitstraling
  • Ademt sfeer
  • Groot aanbod verschillende soorten hout
  • Goed beschermd tegen beschadigingen

Houten vloeren bij Eppinga hout & bouwmaterialen

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over het grootste aanbod hout van Noord-Nederland. U heeft bij ons de keuze tussen veel verschillende houtsoorten voor uw houten vloer. Wij importeren ons hout zelf uit het buitenland en kunnen daarom leveren tegen zeer scherpe tarieven en heeft ons hout de beste kwaliteit.

Meer weten over al onze houtsoorten? klik hier.


Uitgelichte houten vloerdelen

Amerikaans Grenen/Yellow Pine vloerdelen

Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten. De stammen van Amerikaans Grenen zijn 30 meter lang en is vrij van noesten. Hierdoor heeft u een prachtige strakke vloer met een identieke vlamstructuur.

Wij importeren het hout zelf en laten deze ruwe planken vervolgens thermisch modificeren.  Hierdoor wordt het hout nog duurzamer en krijgt het een wat donkere en warmere kleur. In onze eigen zagerij worden vervolgens de ruwhouten planken geschaafd tot gladde planken. Opzoek naar maatwerk houten vloeren? Vraag dan een offerte aan.

Southern Yellow Pine


Siberisch Lariks vloerdelen

Siberisch Lariks Vloerdelen komen zoals de naam al zegt uit Siberië. Het komt van naaldbomen die in de kou groeien. Hierdoor is het aanzienlijk harder dan Europees naaldhout. Deze houtsoort is licht van kleur (zeer licht geel tot geel). Daarnaast bieden wij het aan in een noest arme uitvoering en een uitvoering met noesten. Wij importeren Siberisch Lariks rechtstreeks uit Rusland dus kunnen wij tegen scherpe tarieven leveren. Daarnaast beschikken we over een grote voorraad. Bij goed onderhoud met olie, lak en of was gaan Siberisch Lariks vloerdelen levenslang mee. Binnenshuis zullen de planken minder snel verkleuren en door de hardheid van het hout zullen er minder snel sporen en krassen opkomen door bijvoorbeeld het verschuiven van meubels. Daarnaast heeft het een identieke uitstraling in huis. Bij ons krijgt u uitsluitend massief Siberisch lariks vloerdelen.

Siberisch Lariks geolied 


Eikenhout vloerdelen

Eiken kan voor ontzettend veel toepassingen worden gebruikt, zo ook vloerdelen. Eikenhout heeft als voordeel dat makkelijk met de hand of machinaal te bewerken is. De kleur is geelbruin tot donkerbruin. Het hout kan bijvoorbeeld worden gebeitst of gelakt wat de duurzaamheid sterk verbeterd.

Amerikaans eiken rood

Amerikaans eiken rood

Naast de genoemde houten vloeren kunnen wij nog veel meer houtsoorten aanbieden. Benieuwd naar de overige houtsoorten? Klik dan hier. Neem contact met ons op als u vragen heeft over de geschiktheid. Ons deskundig personeel kan u tips geven over houten vloeren en het onderhoud! Wij zijn gevestigd in Drachten aan de a7 dus zijn we makkelijk bereikbaar met de auto. Adviesgesprek aanvragen? Klik dan hier.

In onze loods beschikken we over een eigen zagerij, dus kunnen wij de vloerdelen op de door u gewenste lengte zagen of profileren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een gratis offerte aan.

Impressies

Hieronder een aantal voorbeelden van gerealiseerde houten vloeren: