Siberisch Lariks

Siberisch Lariks is een naaldhoutsoort afkomstig uit Siberië en wordt voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding of vloerdelen. Het grootste verschil met het Europese Lariks (ook wel Douglas hout) is dat het lichter van kleur is. Daarnaast heeft het een veel hogere duurzaamheid dan het Europese Lariks. Dit heeft met het groeigebied van de houtsoort te maken. Het klimaat is dusdanig koud dat het langzamer groeit. Hierdoor is het ook aanzienlijk harder dan Europees naaldhout. Het hout is ook compacter dan Europees Lariks en heeft veel over het algemeen minder en kleinere noesten. Deze houtsoort heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling. 

Wij bieden twee varianten aan in het Siberisch Lariks. Een variant die noest arm is en een variant met noesten. De duurzaamheid is van beide soorten hetzelfde. Het verschil is namelijk optisch. Het barcodeprofiel wordt wel afgeraden in de variant met noesten. Dit komt doordat de kleine latjes dan kunnen breken als er grote noesten in zitten. 

Bekijk ons aanbod in Siberisch Lariks

Kenmerken:

  • Kleur: Zeer licht geel tot geel
  • Noest Arm of met Noesten
  • Duurzaamheid en sterkte: Duurzaamheidsklasse 2-3
  • Gewicht: het hout is vrij licht (volumieke massa: gedroogd 700 kg/m3).
  • Bewerken: Goed, bevat hars
  • Nagels en schroeven: Goed
  • Afwerken: het hout valt goed af te werken mits het goed gedroogd is

Toepassing

Het hout wordt voornamelijk gebruikt voor toepassingen buitenshuis zoals gevelbekleding, Vlonderplanken, Rabatdelen of als vloerdelen. Door de goede duurzaamheid en de lichte kleur geeft het een heel ander uiterlijk dan de meer voorkomende hardhout soorten zoals Bankirai of Mukulungu.

Siberisch Lariks

Eppinga hout & bouwmaterialen kan op bestelling alle toepassingen van het hout leveren. Doordat wij het rechtstreeks uit Rusland importeren kunnen wij het hout tegen een scherpe prijs leveren en direct uit voorraad. In onze zagerij kunnen wij er vervolgens alle maten vloeren van maken of gevelbekleding. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!.

Vragen/ Advies/ Offerte / Monsterstukje?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag