Vuren 

U wilt vurenhout bestellen? Vurenhout is de meest gebruikte houtsoort in ons land en wordt vooral toegepast in de bouw. Vurenhout is bij Eppinga in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Vurenhout wordt gekenmerkt door de lichte kleur en de gemakkelijke bewerking van het zachte hout. Het is sterk en licht waardoor het voor vele toepassingen geschikt is. Als vurenhout goed behandeld wordt kan het jaren meegaan. Daarom is het ook de meest gebruikte houtsoort. Bij Eppinga kunt u terecht voor Panlatten en Tengels, Vuren-SLS, Vuren Ruw, Vuren geschaafd, Lange lengtes (tot 9000mm!) en geprofileerd. Of bent u op zoek naar gemodificeerd vuren? Ook dat is bij Eppinga verkrijgbaar.

Vurenhout is afkomstig uit de fijnspar, en is in Nederland de meest gebruikt naaldhoutsoort. De kleur van het Vuren is witachtig tot geel met een zachte en grove tekening. Vuren onbehandeld bevat duurzaamheidsklasse 4 en heeft hierdoor een levensduur van 5 tot 10 jaar. 

 

Bekijk het aanbod in Vuren!

Kenmerken

  • Kleur: wit tot geelbruin. Gemodificeerd: Bruin
  • Duurzaamheid: hout van de fijnspar is niet erg duurzaam (klasse 4).
  • Impregneerbaarheid: valt goed te impregneren: goed geïmpregneerd vuren valt in duurzaamheidsklasse 3.
  • Gewicht: het hout is redelijk licht (volumieke massa: 460 kg/m3).
  • Bewerken: het hout laat zich vrij eenvoudig bewerken: zowel machinaal als met de hand.
  • Spijkeren, schroeven, lijmen: allen goed mogelijk.
  • Afwerking: het hout valt goed te verven, oliën of beitsen. Afwerkmiddelen op polyesterbasis dienen vermeden te worden.

Toepassing

Het Vurenhout is te gebruiken voor binnentoepassingen en buitentoepassingen. Door de duurzaamheidsklasse van 4, en de levensduur van 5 tot 10 jaar is het Vuren hout een goedkope oplossing. Het hout kan bij buiten toepassingen gebruikt worden als wandbekleding en gevelbekleding. Daarnaast kan het hout ook bij buitentoepassingen worden gebruikt als schutting, portier of hek. Door de warme uitstraling en de goedkope prijs is het Vuren een populaire naaldhoutsoort. Staat de gewenste profilering of (ruwe) afmeting er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij beschikken over een eigen zagerij en schaverij, hierdoor kunnen wij (bijna) alles voor u op maat maken.  

 

Soorten Vurenhout

SLS

De term SLS komt uit Scandinavië en betekend Scandinavian Lumber Standard.  Het is Noord Europees hout wat bekend staat om zijn kracht. In de houtskeletbouw zien we SLS hout veel terug, het hout is ook ideaal voor het maken van kleine bouwwerken zoals een kast of een bed. Vuren SLS heeft duurzaamheidsklasse 5 en is dus onbehandeld ongeschikt voor buiten gebruik. Hieronder vindt u ons ruime assortiment in Vuren SLS. Mocht uw gewenste afmetingen er niet tussen staan, dan kunnen wij als Eppinga door onze eigen zagerij & schaverij wellicht volledig naar uw wensen voldoen.

Vuren geïmpregneerd

Geïmpregneerd hout wordt onder hoge druk geïmpregneerd met een impregneermiddel. Door de speciale behandeling wordt de levensduur verlengt van het hout. Het hout wordt voornamelijk beschermd tegen schimmel, insecten, groene aanslag en bacteriën. De bescherming zorgt ook voor bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en zonneschijn. Het vuren zal na het impregneren een groenige kleur bevatten. Door (zon)licht zal het in de loop van tijd vergrijzen. Hieronder vindt u ons ruime assortiment in Vuren Geïmpregneerd. Mocht uw gewenste afmetingen er niet tussen staan, dan kunnen wij als Eppinga door onze eigen zagerij & schaverij wellicht volledig naar uw wensen voldoen.

 

Vuren geschaafd

Vurenhout dat geschaafd is bevat een glad oppervlak. Door de schaafbewerking is er minder kans op splinters en is het makkelijk te bewerken, en is het dus ook geschikt om geverfd te worden. Hieronder vindt u ons ruime assortiment in Vuren Geschaafd. Mocht uw gewenste afmetingen er niet tussen staan, dan kunnen wij als Eppinga door onze eigen zagerij & schaverij wellicht volledig naar uw wensen voldoen.

 

Vuren ruw

Vuren is de meest gebruikt naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikt houtsoort. Vurenhout Ruw wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Het ruwe vurenhout laat zich makkelijk bewerken dit komt doordat het betrekkelijk zacht is. Hieronder vindt u ons ruime assortiment in Vuren Ruw. Mocht uw gewenste afmetingen er niet tussen staan, dan kunnen wij als Eppinga door onze eigen zagerij & schaverij wellicht volledig naar uw wensen voldoen.

 

Vuren geprofileerd

Het vurenhout is betrekkelijk zacht, hierdoor is het vurenhout makkelijk te bewerken. Bij Eppinga kunt u Vuren krijgen in veel verschillende profielen. Door onze eigen zagerij & schaverij kunnen wij veel verschillende profielen schaven. Hieronder vindt u ons ruime assortiment profielen die Eppinga aanbiedt. Hieronder vindt u ons ruime assortiment in Vuren geprofileerd. Mocht uw gewenste afmetingen er niet tussen staan, dan kunnen wij als Eppinga door onze eigen zagerij & schaverij wellicht volledig naar uw wensen voldoen.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief.

Monster aanvraag