Tuinhout trends

Woca exterieur paint

Tuinhout trends

Het voorjaar staat weer voor de deur en dus ook het klusseizoen! In de laatste jaren is de tuin een steeds groter wordende factor om te ontspannen. Als het mooie weer aanbreekt wilt u natuurlijk genieten van uw tuin(hout), daarom bespreken wij in dit bericht de tuinhout trends van 2017.


Kleur in de tuin

Natuurlijke kleuren blijven het altijd goed doen in de tuin. Hierbij kunt u denken aan Vuren Zweeds rabat ZwartWestern Red Cedar Zweeds rabat zwart of u kunt het hout behandelen.

 • Zwart tuinhout
  Zwarte houtsoorten zijn momenteel erg in opkomst. Het Zweedse rabat zwart wordt vooral gebruikt voor schuttingen en tuinhuisjes, maar u kunt het ook gebruiken voor overkappingen. Door de zwarte kleur kunt u lang van het hout genieten omdat het niet snel vergrijst. Vooral het Western Red Cedar hout blijft haar robuuste uitstraling behouden, maar ook Vuren Zweeds rabat zwart blijft haar natuurlijke charme behouden.
 • Hout behandelen
  Kleur aanbrengen in uw tuin kan ook door het hout te behandelen! Hout behandelen kan op verschillende manieren, zo kunt u het beitsen, coaten, verven of behandelen met olie. Binnen deze opties zijn nog weer verschillende opties betreft kleur. Zo kunt u er voor kiezen om natuurlijk te beitsen, zwart te coaten of een donkere olie aan te brengen. Door het hout te behandelen geeft u niet alleen de gewenste kleur aan het hout, u beschermt het hout ook! Hout dat gemiddeld elke twee jaar behandeld wordt gaat over het algemeen jaren langer mee, het aantal jaren waarin u het hout moet behandelen hangt onder andere af van de hoeveelheid zon waar het aan blootgesteld wordt. Voor meer informatie over hoe hout te behandelen kunt u hier klikken.
Teak olie
Larch olie
Grey olie


Ontspan ruimte

Voor de aanstaande lange, warme zomeravonden is een ontspan ruimte erg wenselijk, u kunt hierbij denken aan een veranda of overkapping.

 1. Overkapping
  Een overkapping biedt u niet alleen bescherming tegen de regen, het brengt ook veel sfeer in uw tuin. Bij overkappingen heeft u erg veel keuze. Niet alleen de afmetingen hebben invloed, ook is er veel keuze betreft materiaal. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor licht Douglas hout of donker Western Red Cedar. Ook hier kunt u weer kiezen om het hout te behandelen. Voor meer informatie over hoe een overkapping maken en welke keuzes er nog meer zijn, kunt u hier klikken.
 2. Veranda
  Een veranda is ook een goede keuze om lekker te ontspannen op een lange, warme zomeravond. Ook hier is weer genoeg keuze betreft materiaal en style. Zo kunt het in de style van uw huis bouwen of een compleet andere style om uw tuin speels te houden. Voor meer informatie over hoe een veranda maken en welke keuzes er nog meer zijn, kunt u hier klikken.

Overzicht kleuren gevelbekleding

Voor een volledig overzicht bent u van harte welkom op onze vestiging te Drachten.

                          


Bekijk hier alle Houten Vlonderplanken Eppinga

Bekijk hier alle Houten Gevelbekleding Eppinga


Offerte aanvragen?

Heeft u leuke ideeën opgedaan of zelf bedacht? Vraag dan alvast een offerte aan!
Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte. Vermeld hierin duidelijk waarvoor u het wilt gebruiken en hoeveel m2 u nodig heeft.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”true”]

Welk hout voor veranda                  

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.