Houten gevelbekleding in barcode profiel

Houten gevelbekleding in barcodeprofiel

Gevelbekleding kan in allerlei soorten profielen geplaatst worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor channelsiding, puntschroot, kraalschroot, rabat of rhombusprofielen. Daarnaast is gevelbekleding in barcodeprofiel in opkomst. In dit bericht leest u alles over wat het is en wat de mogelijkheden zijn.


Wat is het?
Barcode profiel wil zeggen dat de gevelbekleding planken bevat met verschillende breedte maten. Door de verschillende breedte maten lijkt het een beetje op een barcode, vandaar ook de naam barcodeprofiel. U kunt bijvoorbeeld planken van 250mm breed naast planken van 100mm plaatsen. De dikte en lengte blijven vaak wel hetzelfde bij een barcodeprofiel gevel. Daarnaast wordt een gevel met barcodeprofiel vaak geplaatst in dezelfde houtsoort.

 


Welke houtsoort kan ik gebruiken?
Voor gevelbekleding kunt u kiezen voor verschillende houtsoorten. Dit kan variëren van thermisch gemodificeerd hout als Ayous tot hardhout zoals Meranti. Naast de keuze betreft houtsoort is er ook nog veel keuze over welk profiel gebruikt gaat worden. Hierbij kunt u denken aan Rhombus profielenKraalschroten of Schaaldelen. Voor een volledig overzicht van gevelbekleding kunt u hier klikken.

Afmetingen gevelbekleding

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.