Schaaldelen

Lariks Douglas Schaaldeel 20x250mm blank

Schaaldeel

Schaaldelen zijn ruwe planken met de schors er nog aan. Ze geven hierdoor een natuurlijk uiterlijk aan je schutting of gebouw. Ze worden ook wel boomstamplanken of boomschorsplanken genoemd. Vaak worden ze bevestigd door de planken te potdekselen dus over elkaar te monteren. Dit zorgt voor een goede afwatering en een authentieke uitstraling. Twee soorten worden door Eppinga aangeboden:

 

Douglas hout

Douglas is een naaldhoutsoort afkomstig uit Frankrijk en is zeer populair sinds een paar jaar! De rood/roze vlammen in het hout zorgen voor een unieke uitstraling. Douglas komt van bomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. Bewerking van Douglas levert weinig moeilijkheden op. Wij importen Douglas zelf en kunnen daarom tegen zeer scherpte tarieven leveren en daarnaast hebben wij de grootste voorraad Douglas hout van Noord-Nederland! Het hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3/4 wat wil zeggen dat het gemiddeld duurzaam is en 15 jaar onbehandeld mee kan.

 

Grenen geïmpregneerd hout

Grenen hout is te herkennen aan de fijne nerf en de rechte draad. De vlamtekening komt tevoorschijn op dosse gezaagd hout terwijl kwartiers gezaagd hout een streeptekening. Als Grenen net gezaagd is verspreid het een aangename hars- terpentijngeur welke op termijn verdwijnt. Kenmerkend voor Grenen is dat als het opnieuw gezaagd wordt de geur terug komt. De bewerking van Grenen is eenvoudig doordat het hout zacht is. Dit kan zowel handmatig als machinaal gedaan worden. Voor de bevestiging kan lijm gebruikt worden maar ook nagels en schroeven. Voor binnen- en buitenbetimmeringen wordt Grenen veelal toegepast. Dit kan als kozijn maar ook als balkhout of voor meubelen. Dit laatste alleen mits de groeiringen smal zijn.

 


Toepassingen

Het wordt met name buitenshuis toegepast voor de volgende doeleinden:

  • Schuttinghout
  • Wandbekleding voor tuinhuis of stal
  • Carports
  • Houten gevelbekleding

 

Montage

De planken zijn te nagelen of te schroeven. Let op: Begin bij potdekselen altijd met de onderste plank en ga verder van onder naar boven.

+ Mooi uiterlijk en eenvoudig te monteren. Blind te spijkeren dus: spijkers of schroeven niet in het zicht.

– Door de ongelijkheid van de planken snel kieren en veel hout nodig. Splintert. Hoeken zijn lastig.

 

Voordelen van Eppinga hout & bouwmaterialen

– Snelle levering: Eppinga hout & bouwmaterialen heeft een zeer divers assortiment en een grote voorraad in gevelbekleding. In onze showroom kunt u al onze gevelbekleding zien! Laat u liever bezorgen? Onze gemiddelde levertijd bedraagt 3 werkdagen.

– Maatwerk: Wij beschikken over een eigen zagerij en kunnen daardoor ons hout op de door u gewenste lengte zagen. Neem hiervoor contact met ons op. Telefoon: 0512 300 600 of e-mail: info@eppinga.nl

– Deskundigheid: Onze medewerkers beschikken over veel kennis van hout en bouwmateriaal. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Ook op het gebied van onderhoud geven zij u de do’s en don’ts.

 


Ons assortiment

Productbeschrijving

Grenen en Lariks/Douglas schaaldelen zijn eenvoudig en snel te bestellen op eppinga.nl snelle levering en ruime voorraad. Alle soorten en lengtes zijn beschikbaar. Grenen schaaldeel geïmpregneerd en de Lariks/Douglas schaaldeel is in de lentes van: 3000mm, 4000mm en 5000mm. Uiteraard zijn andere maten op aanvraag voor u op maat te zagen.

We kunnen het hout in alle gewenste lengtes en breedtes voor u op maat maken. Bel direct 0512 – 30 06 00 voor meer informatie.

Schaaldelen Voorraad

Schaaldelen

Op bestelling leverbaar: VRAAG OFFERTE AAN

 

 

 

Bekijk ook deze pagina’s:

 

Rabatdelen

Houten Gevelbekleding

Schutting Maken