Schaaldelen

Schaaldelen zijn ruwe planken met de schors er nog aan. Ze geven hierdoor een natuurlijk uiterlijk aan je schutting of gebouw. Ze worden ook wel boomstamplanken of boomschorsplanken genoemd. Vaak worden ze bevestigd door de planken te potdekselen dus over elkaar te monteren. Dit zorgt voor een goede afwatering en een authentieke uitstraling.

Schaaldelen assortiment
Lariks Douglas Schaaldeel 20x250mm blank

Schaaldelen bij Eppinga

Douglas hout

Douglas is een naaldhoutsoort afkomstig uit Frankrijk en is zeer populair sinds een paar jaar! De rood/roze vlammen in het hout zorgen voor een unieke uitstraling. Douglas komt van bomen met een hoogte van 40 tot 60 meter. Bewerking van Douglas levert weinig moeilijkheden op. Wij importen Douglas zelf en kunnen daarom tegen zeer scherpte tarieven leveren en daarnaast hebben wij de grootste voorraad Douglas hout van Noord-Nederland! Het hout heeft een duurzaamheidsklasse van 3/4 wat wil zeggen dat het gemiddeld duurzaam is en 15 jaar onbehandeld mee kan.  

Grenen geïmpregneerd hout

Grenen hout is te herkennen aan de fijne nerf en de rechte draad. De vlamtekening komt tevoorschijn op dosse gezaagd hout terwijl kwartiers gezaagd hout een streeptekening. Als Grenen net gezaagd is verspreid het een aangename hars- terpentijngeur welke op termijn verdwijnt. Kenmerkend voor Grenen is dat als het opnieuw gezaagd wordt de geur terug komt. De bewerking van Grenen is eenvoudig doordat het hout zacht is. Dit kan zowel handmatig als machinaal gedaan worden. Voor de bevestiging kan lijm gebruikt worden maar ook nagels en schroeven. Voor binnen- en buitenbetimmeringen wordt Grenen veelal toegepast. Dit kan als kozijn maar ook als balkhout of voor meubelen. Dit laatste alleen mits de groeiringen smal zijn.  

Toepassing

Schaaldelen worden met name buitenshuis toegepast voor de volgende doeleinden:

    • Schuttinghout
    • Wandbekleding voor tuinhuis of stal
    • Carports
    • Houten gevelbekleding

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag