Zelf een Carport bouwen

Overkapping palen

Zelf een carport bouwen

Zelf een Carport bouwen

Bent u ook klaar met een altijd natte auto, vieze auto of een beschadigde auto? Helaas gebeurd het nog te vaak, u heeft een mooie auto en er is een storm op komst. U kunt de auto niet in uw garage kwijt, dus is het maar hopen dat er geen takken van de bomen waaien en op de auto terecht komen. Gelukkig is er ook een oplossing waardoor u niets meer aan het toeval over laat. Een Carport bouwen! In dit bericht kunt alles te weten komen over zelf een Carport bouwen.

De mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden betreft het bouwen van een Carport. Zo kan de breedte van uw Carport afhangen van het aantal auto’s dat u er onder wilt stallen. Er zijn ook vele variaties in dak keuze, u kunt met het oog op afwatering kiezen voor een scheef- of plat dak. Ook in materiaal is er veel keuze, u kunt bijvoorbeeld kiezen tussen Douglas– en Vuren hout. Wordt het dak afgewerkt met golfplaten of een robuust ogend dakbekleding? Kortom, er zijn genoeg keuzes bij het bouwen van een Carport.

Hoe moet ik beginnen?

Het begin van een project is altijd lastig. Daarom geven wij een voorbeeld van hoe u moet beginnen, en welk materiaal u nodig heeft.

Stap 1 – Wat wil ik?

Voordat u begint moet u eerst kijken naar wat u precies wilt. Het is belangrijk om eerst de afmetingen van uw Carport te bepalen. Hierbij kunt u nadenken met behulp van de volgende vragen. Hoeveel auto’s moeten er onder komen te staan? Hoe breed is uw auto? Hoe hoog is mijn auto? Ook het gewicht van de auto is van belang bij het aanleggen van het fundament. Daarnaast moet er nagedacht worden over de manier van afwateren. Denk hierbij aan een aflopend plat dak, regenpijpen of een punt dak.

Stap 2 – Het fundament
Voor een stabiele Carport is het fundament cruciaal. Indien er al een stevig fundament ligt kunt u daar op bouwen, als dit niet het geval is dan moet u een nieuw fundament aanleggen. Voor de hoekpalen heeft u betonpoeren nodig. De betonpoer komt in de grond om het gewicht van de palen te dragen. Omdat de betonpoer diep in de grond zit geeft het gelijk een grote stevigheid. Naast het fundament voor de palen is er ook een fundament nodig voor de vloer waar de auto uiteindelijk op komt te staan. Dit kunt u doen door middel van piketten en onderbalken. Wij raden u het gebruik van Azobé balken aan.

Stap 3 – Het geraamte
Als het fundament klaar is kan het geraamte geplaatst worden, hierbij zijn verschillende materialen toepasbaar.  Als de hoekpalen en tussenpalen geplaatst zijn kunnen de liggende balken er op geplaatst worden. Dit wordt het fundament van het dak. Voor makkelijk monteren en een mooie uitstraling raden wij aan om inkepingen te maken in de palen waar de liggende balken in terecht komen. U kunt dit monteren met schroeven of verbindingshoeken.

Stap 4 – Het dak
Nu het geraamte staat kan het dak gemonteerd worden. Zoals eerder vermeld zijn er meerdere opties voor het dak met betrekking tot afwatering en uitstraling. Bedenk voordat u de materialen besteld hoeveel balken u nodig heeft voor het dak. De ruimte tussen de overdwars liggende balken die u het best toe kan passen ligt tussen de 40 en 50 cm. De overdwars liggende balken kunnen dezelfde balken zijn als de liggende balken die in stap 3 worden genoemd.

Stap 5 – Het dak afmaken
Het dak kan afgemaakt worden met golfplatendakpanplaten of een geïsoleerd dak met dakbekleding. Golfplaten en dakpanplaten zijn van toepassing bij punt daken en kunnen het best gemonteerd worden in een hoek van 15 tot 20 graden. Een geïsoleerd dak met dakbekleding is van toepassing bij een plat dak.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.