Douglas Hout

Lariks Douglas hout voorraad

Douglas hout

Douglas hout is zonder twijfel de tuinhit van de laatste jaren. De rood/ roze vlammen in het hout zorgen voor een unieke uitstraling. Duidelijk onderscheidend van vuren/ grenen of geïmpregneerd hout wat tot voor kort populair was in de tuin. Door dat wij zelf ons Douglas hout importeren kunnen wij tegen een scherp tarief leveren.

Online direct Douglas hout bestellen: Dat kan bij Eppinga. Binnenkort iets in de tuin met Douglas of Lariks bouwen? Of bent u op zoek naar gevelbekleding van Douglas hout?  Dan bent u bij Eppinga hout & bouwmaterialen in Drachten aan het juiste adres. Eppinga beschikt over de grootste voorraad Douglas in Nederland en levert aan huis in heel Nederland, België en ook in Duitsland.

Benamingen
Er zijn veel namen in de omloop wat voor verwarring kan zorgen. Douglas Hout wordt ook wel Lariks Douglas, Oregon Pine of yellow Pine genoemd. Het dient echter niet verward te worden met Siberisch Lariks. Het voornaamste verschil is dat het hout voornamelijk afkomstig is uit Europa en minder duurzaam dan de Siberische variant.

Droog of Vers Douglas hout

Douglas wordt zowel droog als vers aangeboden. Droog Douglas Hout zal minder meer gaan werk en is hierdoor duurder. Informeer bij aanschaf goed naar of het gedroogd is of niet.Hierdoor is het te gebruiken als gevelbekleding aangezien het vormvast is en doordat het droog is kan het ook direct behandeld worden met een beits of verf. Voor toepassingen zoals schaaldelen, steigerplanken of schuttingplanken wordt wel vers Douglas aangeboden en dit is ook wel geschikt mits je het niet gaat behandelen. Het hout heeft veel vocht en hars en houdt hierdoor niet goed de verf, olie of beits vast.

Douglas hout toepassingen:

Douglas wordt ook wel Lariks, Larix, of Lariks Douglas genoemd. De meest voorkomende toepassingen zijn:

 

Douglas hout behandelen:

Douglas is goed te behandelen. Zowel impregneren, beitsen als verven is mogelijk. Als u de originele kleur wilt bewaren is behandeling met transparante olie of Nano Coating het meest gangbaar. Op termijn zal het hout anders vergrijzen. Door zonlicht en regen en wind gaat al het onbehandelde hout op termijn grijs worden.

Waarom Eppinga hout- & bouwmaterialen?

Eppinga beschikt over de grootste voorraad Douglas van Noord Nederland. In onze eigen houtzagerij en schaverij kunnen wij de door u gewenste palen en planken geheel voor u op maat zagen/ schaven. U kunt dus uw gewenste product kiezen uit een ruim en divers aanbod tegen een scherpe prijs.

Kleur: Douglas heeft een diverse kleurvariatie: van lichtgeel tot oranje rood.
Eigenschappen:

  • Duurzaamheid: het hout is van nature gemiddeld duurzaam (duurzaamheidsklasse 3).
  • Impregneerbaarheid: het is hout is te impregneren maar wordt vaak onbehandeld aangeboden
  • Gewicht:  Volumieke massa: 630 kg/m3 (vers gezaagd): sterk afhankelijk of het gedroogd of vers wordt aangeboden
  • Bewerken: Goed. Hout kan hars bevatten
  • Spijkers en schroeven: Goed. Voorboren niet noodzakelijk tenzij je aan de randen wil schroeven daar wordt voorboren wel geadviseerd.
  • Lijmen: Red Cedar hout valt goed te lijmen.
  • Afwerking: Douglas kan je goed verven mits het droog is. Om de natuurlijke kleur te behouden kan je kiezen voor een naturel coating of olie. Voor het op kleur brengen van het hout zijn zeer veel verschillende oplossingen in de markt.

Ophalen of laten bezorgen

Bij Eppinga kunt u op meerdere manieren uw gewenste aankopen bestellen.
Webshop: Via onze webshop kunt u direct en eenvoudig uw bestelling doorgeven. Op de site kunnen wij u ook via de chat helpen, door middel van deskundig advies.
Telefoon: Wij staan u graag per telefoon te woord via 0512 300 600. Via de telefoon kunt u ook uw afwijkende maten bestellen of naar andere mogelijkheden informeren.
Winkel: Als u eerst een kijkje wilt nemen dan bent u van harte welkom om onze winkel te bezoeken. Onze medewerkers helpen u graag met uw vraag en bestelling.

Eppinga levert uw bestelling bij u thuis. Haalt u uw bestelling liever zelf op? Dan kan dat natuurlijk ook. Dankzij onze ligging aan de A7 zijn wij ook eenvoudig met de auto te bereiken. U komt dan ook in aanmerking voor een korting die kan oplopen tot €50. Daarnaast kunt u bij ons gratis een aanhanger lenen.