Welk hout gebruiken voor gevelbekleding?

Welk hout gebruiken voor gevelbekleding?

Er zijn veel verschillende soorten hout geschikt om uw gevel mee te bekleden. Afhankelijk van de wensen en eisen, uw budget en de toepassing kunt u een keuze maken. Op deze pagina helpen wij u met een handig overzicht van de verschillende houtsoorten en de voor en nadelen.

Vuren gevelbekleding

Bij vuren hout is onderscheid te maken tussen onbehandeld vuren en geïmpregneerd vuren. Onbehandeld vuren wordt veel gebruikt voor gevelbekleding en vervolgens geverfd of gebeitst. Geïmpregneerd vuren hoef je verder niet te behandelen en is door het impregneren duurzamer (klasse 3). Dit wordt veel toegepast voor gevelbekleding van tuinhuisjes en schuttingen.

Voordelen

Goedkoop
Makkelijk te bewerken
Goed verkrijgbaar

Nadelen

Niet erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 4)
Noesten in het hout
Het hout bevat veel hars

Voorbeeld schutting

Lariks/ Douglas gevelbekleding

Lariks Douglas Hout is pas sinds enige jaren populair in ons land. Het is afkomstig uit Frankrijk en uniek eraan is de zalmroze kleur die het heeft. Mits je het behandelt blijft het hout ook deze kleur behouden en dit zorgt voor een bijzonder effect.

Voordelen
Goedkoop
Mooie zalmroze tekeningen in het hout
Makkelijk te bewerken

Nadelen
Matig duurzaam (duurzaamheidsklasse 3)
Noesten in het hout
Het hout bevat hars
Hout kan scheuren

Lariks Douglas hout voorraad

Southern Yellow Pine gevelbekleding

Southern Yellow Pine is een vrij onbekende houtsoort in Nederland. Het hout is uniek omdat het uit zeer lange bomen uit de VS/ Canada wordt gehaald en hierdoor geen noesten in de planken heeft. Het heeft een bruin/gelige kleur en mooie vlam tekeningen in het hout.

Voordelen
Geen noesten
Door thermisch modificeren duurzaam (klasse 2)
Unieke tekening in het hout
Zeer onderscheidend
Warme kleur

Nadelen
Duurder
Moeilijk te verkrijgen

Southern Yellow Pine Channelsiding 21x130mm
Southern Yellow Pine Channelsiding 21x180mm

Western Red Cedar gevelbekleding

Red Cedar is een erg populaire houtsoort voor gevelbekleding omdat het zeer duurzaam is. Het blijft ook onbehandeld heel goed: tot wel 25 jaar dus het is onderhoudsvrij! Keerzijde is dat het vrij prijzig hout is. Voor woningen en professionele gevelbekleding van kantoren en hotels is dit de meest gebruikte houtsoort.

Voordelen
Geen noesten
Unieke tekening en kleur in het hout
Zeer licht van gewicht
Duurzaamheidsklasse 2!
Ook onbehandeld te gebruiken

Nadelen
Duur
Moeilijk te verkrijgen
Zacht dus beschadigt snel

Houten gevelbekleding offerte aanvragen?

Wij maken graag een offerte voor u. Vul onderstaand formulier in en u heeft binnen 1 werkdag een offerte op maat voor uw houten gevelbekleding. Geef zo duidelijk mogelijk aan hoeveel m2 het om gaat en denk eventueel ook aan de bevestigingsmaterialen, isolatie en andere benodigde materialen.

Offerte aanvragen Al onze houtsoorten