Amerikaans Grenen Vloerdelen

Pinus Palustris

Amerikaans Grenen/ Yellow Pine Vloerdelen

Bent u op zoek naar een unieke vloer zonder noesten!? Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine of Carolina Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten met een bijzondere tekening in het hout. Doordat de stammen tot wel 30 meter lang zijn zijn er geen noesten in het hout. Dit heeft het voordeel aangezien noesten bij behandeling (zoals verven of beitsen) of veroudering er vaak uit kunnen gaan steken. Voor vloeren is dit hout dus zeer geschikt. Bij ons krijgt u uitsluitend massief grenen vloerdelen.

Amerikaans Grenen/ Yellow Pine Vloerdelen

Bent u op zoek naar een unieke vloer zonder noesten!? Amerikaans Grenen (ook wel Southern Yellow Pine of Carolina Pine genoemd) is een houtsoort afkomstig uit de Verenigde Staten met een bijzondere tekening in het hout. Doordat de stammen tot wel 30 meter lang zijn zijn er geen noesten in het hout. Dit heeft het voordeel aangezien noesten bij behandeling (zoals verven of beitsen) of veroudering er vaak uit kunnen gaan steken. Voor vloeren is dit hout dus zeer geschikt. Bij ons krijgt u uitsluitend massief grenen vloerdelen

Amerikaans Grenen Vloerdelen bij Eppinga

Wij importeren het hout zelf en laten de ruwe planken vervolgens thermisch modificeren. Het hout wordt dan als het ware “gebakken” zodat het duurzamer wordt en een wat donkerdere en warmere kleur krijgt. In onze eigen zagerij worden vervolgens de ruwhouten planken geschaafd tot gladde planken in de door u gewenste afmetingen. De standaard lengte van ons Amerikaans Grenen is 4900 mm. Uiteraard kunnen wij dit ook in andere lengtes leveren.

Offerte aanvragen voor uw Amerikaans Grenen Vloer op maat?

Wij maken graag een offerte voor u op maat. Vult u onderstaand formulier in en wij zullen voor u een vrijblijvend voorstel maken. Daarnaast is het ook mogelijk om bij uw aanvraag een monster aan te vragen van het hout zodat u thuis kan bepalen of dit het hout is dat u wenst.