Zweeds Rabat

Zweeds Rabat

Overlap Zweeds rabat

 

Bent u op zoek naar Zweeds rabat, ook wel bevelsiding genoemd? Gebruik het om de gevel van uw schuur, garage of schutting op een fraaie wijze te bekleden. Het hout heeft veelal een ruwe zichtzijde en een sponning aan de onderzijde. Dankzij deze sponning ontstaat er een overlap wanneer de planken worden gepotdekseld (zie foto). Dit komt de afwatering van uw gevel ten goede. Bij Eppinga kunt u terecht voor de volgende houtsoorten: geïmpregneerd Vuren, onbehandeld Lariks Douglas en Western Red Cedar. Tevens vindt u bij ons het hout van geïmpregneerd Vuren en Western Red Cedar.

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over een grote voorraad, waardoor de Zweedse rabatdelen snel geleverd kunnen worden. Wij bezorgen door heel Nederland, maar uiteraard kunt u ook uw bestelling zelf ophalen. Wij zijn gevestigd aan de A7 te Drachten en daardoor eenvoudig te bereiken met de auto vanuit Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Bent u op zoek naar een ander soort gevelbekleding zoals channelsiding, halfhouts rabat of puntschroot? Kijk dan eens bij ons overzicht van houten gevelbekleding.

 

Assortiment bij Eppinga

Eppinga beschikt over Zweeds rabat van geïmpregneerd Vuren en onbehandeld Lariks Douglas en Western Red Cedar in diverse kopmaten. De planken zijn in de hier onderstaande lengtematen voorradig. In onze eigen zagerij kunnen wij echter uw Zweedse rabatplanken in andere lengtes zagen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • Lariks Douglas Zweeds Rabat: 3000mm, 4000mm en 5000mm
  • Geïmpregneerd Vuren Zweedse rabatdelen: 3000mm, 3600mm, 4200mm, 4800mm en 5400mm.
  • Western Red Cedar Zweeds Rabat: 4300mm en 5200mm.

 

Zwart Zweeds Rabat (gecoat)

Wij hebben het hout in de vorm van geïmpregneerd Vuren 27x180mm en onbehandeld Western Red Cedar 22x170mm. Wij hebben de volgende lengtes voorradig, maar ook hierbij geldt dat wij middels onze zagerij u van de door u gewenste lengte kunnen voorzien.

  • Geïmpregneerd Vuren (gecoat): 3000mm, 3600mm, 4200mm, 4800mm en 5400mm.
  • Western Red Cedar (gecoat): 5800mm en 6100mm.

Bevestigingsmateriaal

Eppinga raadt u aan om voor de bevestiging van het hout RVS spijkers en schroeven te gebruiken. Voor de zwarte planken kunt u het beste de zwart gepoedercoate spijkers gebruiken. Behalve dat deze van RVS zijn, beschikken de spijkers over een zwarte kop. Hierdoor vormen ze een goed geheel met het hout.

 

Bestellen en verder

U kunt eenvoudig uw gewenste hout toevoegen aan uw winkelmand en afrekenen via iDeal, Paypal of creditcard. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail uw bestelling doorgeven. Ook kunt u hier terecht om afwijkende lengtes te bestellen of voor vragen over onze producten. Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst, zal Eppinga deze bij u thuis bezorgen of voor u “afhaal klaar” zetten. Wanneer u uw bestelling zelf op komt halen, dan kom u eveneens in aanmerking voor onze afhaalkorting.

Bekijk hier alle Houten Gevelbekleding Eppinga