Potdeksel Planken

Potdeksel planken zijn te gebruiken als Houten Gevelbekleding voor schuttingen en woningen. Bij potdekselen worden de planken over elkaar bevestigd waardoor het goed afwatert. Wij hebben diverse houtsoorten en bewerkingen van de planken die geschikt zijn voor het potdekselen. Potdeksel planken zijn vaak vrij dun: tussen de 18 en 24 mm dik. De breedte kan variëren van 250 tot 350 mm breed.

Assortiment potdekselplanken

Potdekselplanken ruw:

 

Western Red Cedar Plank ruw 23x205mmDe meestvoorkomende vorm van potdekselen is met ruwe planken. De planken zijn dus gewoon met 4 rechte zijden en vaak ruw. Zorg bij het onbehandelde hout ervoor dat u het hout tijdig voorziet van beits, verf of olie om verwering tegen te gaan. Red Cedar kan ook onbehandeld toegepast worden.

+: Strak uiterlijk. Nagels/ spijkers zijn uit het zicht

-: Splinters

Toepassingen: Woningen en wanden voor schuren

Houtsoorten: Western Red Cedar, Southern Yellow Pine, Vuren Geimpregneerd, Lariks Douglas Hout, Vuren Ruw.


Schaaldelen Potdekselen:

Lariks Douglas Schaaldeel 20x250mm blankDit is de meest opvallende manier doordat de planken een zeer ruw uiterlijk hebben. Bij deze planken varieert de breedte sterk en is aan beide zijden van de plank de schors nog aanwezig.

+: De schaaldelen zorgen door hun ongelijkheid en het aanwezige boomschors voor een robuuste uitstraling.

-: De ongelijkheid zorgt sneller voor kieren tussen de planken

Toepassingen: Voornamelijk voor schuren en Garages of Carports.

Houtsoorten: Vuren Geimpregneerd, Lariks Douglas


Zweeds Rabat Potdekselen

Geschaafd Douglas Hout

Door de inkepingen in het Zweedse Rabat zijn deze planken heel geschikt voor potdekselen. Aan de onderzijde van de planken is een uitsparing die zorgt dat de plank eronder er precies in valt.

+: Goede pasvorm die zorgt voor een dichte constructie. Nagels/ spijkers zijn uit het zicht

-: Iets duurdere variant

Toepassingen: Voornamelijk voor schuren en Garages of Carports.

Houtsoorten: Vuren Geimpregneerd, Lariks Douglas, Western Red Cedar, Southern Yellow Pine

Hoe Potdeksel Planken monteren?

Bij potdekselen moet u er goed om denken aan de onderkant te beginnen. Het is raadzaam te beginnen met een lat zodat de onderste plank ook opdelfde manier scheef wordt gemonteerd. Hiervoor kan een gewone panlat gebruikt worden. Nog wat tips op een rijtje

– Zorg ervoor dat het hart van het hout naar buiten gericht is. De binnenkant van het hout is harder en planken hebben de neiging om krom te gaan staan naar het hart van het hout.

– Als u de planken wilt schilderen doet u er goed aan de achterzijde ook al te schilderen alvorens ze aan te brengen.

– Vuren onbehandeld hout dient direct behandeld te worden

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag