Zelf een kapschuur maken

Zelf een kapschuur maken

Zelf een kapschuur maken

Wilt u zelf een kapschuur maken? Op deze pagina leggen we u de voordelen uit van het hebben van een kapschuur en de benodigde materialen. Eppinga hout & bouwmaterialen levert de materialen voor de bouw van uw kapschuur.

Let op: wij plaatsen niet en u dient zelf de gewenste aantallen + afmetingen per product door te geven!

Kapschuur

Een kapschuur is een ideaal product op het gebied van het buitenleven. Met een kapschuur kunt u namelijk alle kanten op en biedt vele mogelijkheden. Een kapschuur in uw tuin is niet alleen handig, maar het is ook modern. Onder de overkapping kan je het hele jaar door buiten genieten. U kunt een loungehoek maken waar u lekker buiten kan zitten. U kunt u tuinmeubilair het gehele jaar onder de overkapping staan laten en zo is het beschermd tegen alle weersomstandigheden.

U kunt zelf beslissen hoe uw kapschuur eruit komt te zien. Er is bij de meeste kapschuren ook een opbergruimte voor spullen achter een deur. Dit is ideaal als u spullen hebt die u op wilt slaan. zo staan ze niet in het zicht, kunt u er makkelijk bij en staan ze altijd droog.

Met een kapschuur zijn de mogelijkheden eindeloos. Van een zithoek tot opslagruimte tot overkapping voor fietsen. Een kapschuur is de eyecatcher van uw tuin. Een kapschuur gaat levenslang mee en kan u voor lange tijd van plezier voorzien!

Materialen benodigd voor het maken van een kapschuurDouglas assortiment balken geschaafd

We geven u hier een opsomming van materialen voor een kapschuur. Deze kunt u allemaal bij Eppinga hout & bouwmaterialen verkrijgen. *U moet zelf de hoeveelheden + afmetingen per plank aan ons door geven.

 • Betonmortel zak a 25kg
 • Douglas hout ruw/ geschaafd in verschillende lengtes
 • Vuren puntgroef in verschillende lengtes
 • Vuren tengel in verschillende lengtes
 • Vuren panlat geëgaliseerd verschillende lengtes 
 • Dakpanplaat zwart/antraciet
 • Damwand
 • Damwand zetstuk
 • Damwand bevestigingsbouten
 • Bakgoot
 • Douglas Zweeds rabat

Eppinga levert de hoogste kwaliteit in Douglas hout omdat wij dit zelf importeren. Ook zijn de damwand stukken en de dakpanplaten van uiterst hoge kwaliteit.  Daarnaast hebben we alles voor u op voorraad liggen en kunnen dus direct leveren. Het door u bestelde hout kunt u vaak dezelfde dag nog ophalen! Bij afhalen komt u in aanmerking voor de afhaalkorting die kan oplopen tot €75,-! Daarnaast kunt u een gratis aanhangwagen bij ons lenen. Laat u liever bezorgen? Wij beschikken over een eigen vrachtwagen die al uw producten bij uw thuis aflevert. Ons deskundige personeel kan u de do’s en dont’s geven bij het maken van een kapschuur.

Eigen zagerij en zetterij

In onze eigen zagerij waar we voor u het hout voor uw kapschuur op de door u gewenste maat kunnen zagen. Daarnaast hebben we standaard maten liggen. Klik hier om naar ons assortiment Douglas hout te gaan. Daarnaast beschikken wij over een eigen zetterij waar wij de hoek- en nokstukken voor u op maat kunnen knippen en zetten. Daarnaast beschikken wij ook over kant-en-klare nokstukken. Klik hier voor meer informatie over onze eigen zetterij.