Gecertificeerd voor FSC®

Gecertificeerd voor FSC®

Eppinga hout en bouwmaterialen is vanaf 14 maart 2016 officieel gecertificeerd voor het dragen van het FSC® keurmerk. Het FSC® keurmerk staat voor Forest Stewardship Council en is een non-profit organisatie dat zorg draagt voor het behoud van de bossen.  Door middel van dit keurmerk neemt Eppinga hout en bouwmaterialen deel aan het duurzaam ondernemen en draagt hierdoor bij aan het milieu.

Naast het al hebbende assortiment kunt u nu bij Eppinga hout en bouwmaterialen ook kiezen voor hout met het FSC® keurmerk. Dit hout wordt gekapt uit FSC® gecertificeerde bossen. Bij het kappen van de bomen wordt er rekening gehouden met het leefgebied van planten en dieren. Daarnaast wordt er ook gedacht aan de rechten van de lokale bevolking en de bosarbeiders. De economische waarde waarnaar gestreefd wordt, is om hout te oogsten en geld te verdienen met het behoud van de bossen.

FSC heeft niet als missie om voor elk gekapte boom een nieuwe boom te planten, maar wil de natuur haar werk laten doen. Zo is een gecertificeerd bos opgedeeld in 30 vakken. Het eerste jaar mag uit het eerste vak bepaalde geselecteerde bomen gekapt worden. Het 2e jaar mag uit het 2e vak geselecteerde bomen gekapt worden. Na 30 jaar mag er uiteindelijk weer gekapt worden in het eerste vak. Het eerste vak heeft dus 30 jaar de tijd en rust gehad om te herstellen. Hierdoor blijven de bossen bestaan en wordt er zorg gedragen voor plant, mens en dier!

Wat is FSC?

FSC (Forest Stewardship Council) is een organisatie die zich sterk maakt voor duurzame bosbouw. Alle bedrijven in het distributiekanaal, van boseigenaar tot houtverkoper, dienen gecertificeerd te zijn om te voldoen aan de regels van de FSC. De FSC weet zich gesteund door het WNF en Greenpeace die zich sinds 1994 op deze manier inspant voor verantwoorde bosbouw en handel in hout.