Western Red Cedar Select Tight Knotty (STK)

WRC Select Tight Knotty

Western Red Cedar Select Tight Knotty (STK)

Select Tight Knotty is sortering van Western Red Cedar hout die in tegenstelling tot de het “normale” Red Cedar wel noesten bevat. Dit maakt dat het een stuk goedkoper is en hierdoor aantrekkelijker. Western red ceder kenmerkt zich door grote duurzaamheid maar is ook vrij prijzig.

Western Red Ceder, afgekort ook wel WRC genoemd, komt uit Noord Amerika (VS en Canada). Het komt van enorme bomen die een hoogte kunnen bereiken van 80 meter en een doorsnede hebben van 3 a 4 meter. WRC heeft een grote en fraaie kleurvariatie: van lichtgeel tot roodbruin. Dit maakt het een erg mooi houtsoort. Het hout is van nature erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 2). Het hout is erg licht en goed met de hand te bewerken. Western Red Cedar hout is erg schoon en mooi hout, zonder noesten en heeft altijd een strak oppervlak door de rechte nerf.

Western Red Cedar Ruw
Western Red Cedar Ruw

Onze Western Red Cedar producten

Western Red Cedar Gevelbekleding
Western Red Cedar Boeidelen
Western Red Cedar Rabatdelen
Western Red Cedar Planken ruw
Western Red Cedar Zweeds Rabat

Select Tight Knotty (STK)

Select tight knotty is een vorm van WRC hout. Het hout is even duurzaam als WRC hout.

Het grote verschil tussen Select Tight Knotty en Western Red Cedar hout is: de prijs. Grof genomen kost WRC STK de helft van foutvrij WRC!

STK hout is net als WRC licht van gewicht en goed met de hand te bewerken. Het verschil met goed WRC hout is dat STK relatief veel noesten bevat. Zo kenmerkt Select Tight Knotty zich van Western Red Cedar. Wij kunnen u STK hout in 2 verschillende kopmaten leveren, namelijk: 22x150mm en 22x200mm. Informeer bij ons over de verschillende lengtes of als u een afwijkende lengte of kopmaat nodig heeft! Klik hier om naar contact te gaan.

WRC Select Tight Knotty

Wij hebben STK in deze 2 kopmaten ruw liggen. Deze ruw planken kunnen we natuurlijk voor u bewerken zodat u de juiste toepassing heeft van STK. We kunnen deze planken bewerken in verschillende soorten toepassingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rabatdelen (kijk bovenstaande foto), channelsiding of halfhoutsrabat. U kunt de planken natuurlijk ook gewoon ruw of geschaafd bij ons verkrijgen.

STK bij Eppinga

Wij kunnen u STK bieden tegen zeer lage prijzen omdat we dit hout zelf importeren. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan! bij ons kunt u ten alle tijden vrijblijvend een offerte aanvragen voor een prijs op maat. Klik daarvoor hier. Voor uitgebreide prijzen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Onderstaande foto’s kunt u zien hoe STK er ruw uitziet. Vervolgens zijn deze planken door de helft gezaagd.

 

Het verschil van STK tussen normaal Western Red Cedar (Clear and Better No2) is op onderstaande foto is het verschil heel goed te zien. Links is dan normaal WRC en rechts de WRC STK.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.