Polycarbonaat Platen: voor elke overkapping

polycarbonaat platen voor overkapping

Polycarbonaat Platen: voor elke overkapping

Wij verkopen Polycarbonaat Platen 16 mm van 2 tot 7 meter lang! Deze zijn geschikt voor elke overkapping of afdak. Ook de benodigde aluminium profielen verkopen wij per meter zo heeft u nooit materiaal over na uw klus. U kunt deze online bestellen per meter, andere maten op aanvraag! Wij bieden zowel golfplaten als platte polycarbonaat platen aan.

Let op: wij plaatsen niet en u dient zelf de gewenste aantallen + afmetingen per product door te geven!

 

Wat is Polycarbonaat?polycarbonaat platen meerwandig 16mm

Polycarbonaat (ook wel PC) is een soort kunststof die bekend staat om zijn hardheid en dat het transparant is. Het is een zogenaamde thermoplastische Polymeer en wordt naast het gebruik in de bouw ook veel toegepast bij het vervaardigen van oa: CD’s, veiligheidsbrillen, helmen en als verpakkingsmateriaal. Door zijn goede kenmerken wordt het in toenemende maten ook toegepast in de tuinbouwsector ter vervanging van de glazen kassen.

Wat zijn de voordelen van Polycarbonaat Platen voor uw dak?

Zoals gezegd is polycarbonaat een zeer harde kunststof daarnaast is het doorzichtig en tegen zeer hoge temperaturen bestendig. Hierdoor is het zeer geschikt voor het maken van golfplaten of dakplaten voor uw afdak. Wij verkopen Meerwandig Polycarbonaat wat door de verschillende lagen heel stevig wordt en ook zeer isolerend is. Doordat het meerdere lagen heeft is het erg sterk (tot 250x sterker dan glas) en door de vulling met lucht maakt dat het ook zeer eenvoudig te monteren en hanteren is.

Hoe voorkom je condens bij Polycarbonaat platen:

U monteert de platen op de constructie en aan de bovenzijde wordt een dichte tape gebruikt die zorgt dat er geen vocht in kan komen en aan de onderzijde wordt een vochtdoorlatende tape gebruikt zodat eventuele condens in de plaat altijd onderaan afgevoerd wordt.

Helder polycarbonaat

TIPS VOOR MONTAGE:

1: Plaats ten alle tijde de zijde met UV beschermende laag (zonzijde) aan de buiten-/bovenkant.

2: Kunststof zet uit door temperatuurverschillen! Houd dus rekening met minimaal 5mm speling aan alle zijden bij montage!! Voor langere platen wordt 5mm per lengtemeter geadviseerd. Dus een PC plaat van 4 meter dient minimaal 20mm speling te hebben.

3: Plaats de platen NOOIT horizontaal.

4: Niet direct op de platen lopen. Plaats een plank over de gehele constructie en daarover kan u dan lopen.

5: Als u de platen zaagt gebruik dan een compressor om de platen even goed door te spuiten. Zo verdwijnt het zaagsel en eventueel vocht.

Dwarsdoorsnede Bevestiging Polycarbonaat platen

Dwarsdoorsnee Polycarbonaat platen bevestiging

 

Assortiment Polycarbonaat:

Bron:Wikipedia