EPS isolatie

Wilt u uw vloer of spouwmuur isoleren met EPS isolatie? EPS (geëxpandeerd polystyreen) is een kunststofschuim en wordt ook wel Tempex of piepschuim genoemd. Wanneer het als isolatiemateriaal wordt gebruikt dan gaat het veelal om EPS van SE-kwaliteit. SE is een afkorting dat voor moeilijk ontvlambaar (Duits: Schwer Entflammbar) staat. Deze gemodificeerde vorm bevat toegevoegde stoffen die de brand gerelateerde eigenschappen van EPS enorm verbeteren. Eppinga beschikt uitsluitend over EPS van SE kwaliteit.

 

Eigenschappen EPS-SE

 • thermische isolatie: goede thermische isolatie:
  • warmtegeleidingscoëfficient (λ): 0,035 W/m.K
 • geluid: tempex is hoofdzakelijk bedoeld als thermische isolatie; de geluidsisolatie blijft beperkt tot het dichten van kieren en naden. Wanneer ook de verbetering van uw geluidsisolatie een belangrijke rol speelt, kunt u beter glaswol of steenwol gebruiken.
 • brand: mits gekozen wordt voor EPS-SE kwalititeit is de brandbaarheid gelijk aan die van PIR isolatieplaten.
 • vocht: het is vrijwel waterdicht en houdt geen vocht vast: daardoor geen voedingsbodem van schimmels en rot.
 • overige voordelen:
  • een goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • de platen zijn voorzien van een profiel: daardoor minimale kans op kieren en naden tussen de platen.
  • het materiaal is recyclebaar.
  • makkelijk te verwerken: tevens geen irritatie/jeuk bij montage.
 • nadelen:
  • het laat geen damp door.
  • vergeleken met PIR isolatie nemen EPS platen veel ruimte in beslag.

 

EPS Isolatie

Waarvoor EPS isolatie gebruiken?

Geëxpandeerd polystyreen wordt behalve als isolatiemateriaal ook veel als funderingsmateriaal in de Grond-, Wegen-, en Waterbouw gebruikt. Als isolatie wordt het als vloerisolatie in plaatvorm onder betonnen constructievloeren of bij vloerverwarmingssystemen gebruikt. EPS isolatie wordt verder gebruikt bij spouwmuurisolatie en ook is het verwerkt in stalen sandwichpanelen. Daarnaast wordt geëxpandeerd polystyreen in de bouw ook gebruikt voor zogenaamde EPS-bekistingen: een betonbekisting die na het storten achterblijft in de constructie. Eppinga beschikt over een grote voorraad isolatieplaten van EPS voor de spouwmuur en vloer.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag