Vloerisolatie en Kruipruimte isolatie

Vloerisolatie van steenwol

Steenwolisolatie voor de Vloer

 

Bent u op zoek naar isolatiemateriaal om uw huidige vloerisolatie te verbeteren? Of heeft u voor nieuwbouw isolatieplaten of -rollen nodig om uw vloer en/of kruipruimte onder uw huis te isoleren. Met het isolatiemateriaal van Eppinga verbetert u eenvoudig uw vloerisolatie en kruipruimte isolatie in uw huis. Lees hieronder hoe en waarmee u eenvoudig uw vloer en kruipruimte kunt isoleren.

Een slecht of niet geïsoleerde vloer en/of kruipruimte zorgt voor een toevoer van kou en vocht vanuit de grond. Het vocht zal met name de onderkant van de (constructie van de) vloer aantasten en de kou zorgt voor een koudere vloer. Dit zal een negatief effect op uw woongenot en uw energierekening. Er zijn een aantal manieren om dit bij bestaande bouw te verbeteren (en te voorkomen bij nieuwbouw). Belangrijk hierbij is of uw constructievloer van hout of beton is.

Vloer isoleren bij een houten constructievloer

Is uw vloer geplaatst op een houten constructie? Dergelijke vloeren zijn vrijwel altijd gemonteerd op een grote houten balklaag en zijn daardoor gemakkelijk na te isoleren. Plaats tussen de balken isolatieplaten of -rollen van steenwol of glaswol. Wanneer u onder uw vloer een kruipruimte heeft, kunt u ook op de onderkant van de houten balklaag isolatiefolie bevestigen.

Aanbevolen producten

 

Vloerisolatie bij een betonnen constructievloer

Indien uw vloer direct op een betonnen constructievloer is geplaatst, is het niet mogelijk om deze aan de bovenkant te isoleren zonder daarbij de constructie te veranderen. Het is wel mogelijk om de vloer te verhogen met houten balken en daartussen steen- of glaswol te plaatsen, maar dit kan ongewenste gevolgen hebben voor bijvoorbeeld aansluitingen op deuren en trappen. Wanneer u onder uw vloer een kruipruimte heeft, dan is het verstandiger om de onderkant van de betonnen constructievloer isoleren. Hiervoor kunt u isolatieplaten gebruiken, maar vaak is het eenvoudiger om een isolatiefolie te bevestigen.

Aanbevolen producten

 

Kruipruimte isolatie

Een goede kruipruimte isolatie voorkomt met name dat vocht gemakkelijk vanuit de grond uw woning binnentrekt. De constructie van uw huis zal daardoor langer mee gaan. U kunt de kruipruimte eenvoudig isoleren door de bodem te bedekken met schelpen. Schelpen nemen namelijk vocht op. Let wel op dat u voldoende ruimte over houdt om een goede ventilering onder uw vloer te behouden.

Bestellen en levering

Bestel eenvoudig uw vloerisolatie online door het isolatiemateriaal in de winkelwagen te plaatsen en af te rekenen via iDeal, PayPal of met Creditcard. Ook kunt u uw bestelling plaatsen via de telefoon (0512 300 600) en e-mail via info@eppinga.nl. Of kom langs bij ons filiaal te Drachten, Marconilaan 5, 9207 JC.

Eppinga beschikt over een grote voorraad isolatiemateriaal en heeft daarom een snelle levertijd. Ook kunnen wij uw bestelling klaar zetten zodat u snel zelf uw vloerisolatie op kunt halen. U komt dan in aanmerking voor onze afhaalkorting (beginnend met € 15,- bij een order van€ 250,-) en u kunt gratis bij ons een aanhangwagen lenen (te reserveren via 0512 300 600).

Grote Klussen Voordeel

Heeft u niet alleen isolatiemateriaal nodig, maar ook Vuren balken en latten? Voor grotere klussen, maar ook voor zakelijke relaties kunnen wij vaak een scherpere prijs aanbieden. Vraag in daarom vrijblijvend een offerte aan. Geef daarbij zo nauwkeurig mogelijk aan welke producten u nodig hebt. U ontvangt dan spoedig een reactie van één van onze deskundige medewerkers.

Vraag direct een offerte aan