Mooie en duurzame schuttingen vindt u bij Eppinga hout & bouwmaterialen

Bij Eppinga hout en bouwmaterialen vindt u ten alle tijden de juiste schutting. Uschutting pagina kunt bij Eppinga terecht voor complete schuttingen, maar ook voor verschillende schuttingplanken om uw eigen schutting te maken.

Complete schutting

Indien u geen zin heeft om zelf een schutting te maken, dan is het mogelijk om bij Eppinga hout en bouwmaterialen zelf een kant en klare schutting kopen. U hoeft deze dan alleen nog maar te plaatsen. Eppinga biedt complete geïmpregneerde grenen schuttingen aan voor een betaalbare prijs. Deze schuttingen hebben een afmeting van 180 x 180 centimeter. U kunt kiezen uit verschillende modellen. Het verschil zit voornamelijk in de hoeveelheid planken. Eppinga biedt complete schuttingen aan met daarin 15, 17 en 19 planken.

Grenen geïmpregneerde schuttingen vallen in duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat een schutting gemiddeld 10 tot 15 jaar mee gaat. Onbehandeld grenen valt in duurzaamheidsklasse 4. Dit zou betekenen dat het hout slechts 5 tot 10 jaar mee gaat. Impregneren houdt in dat het hout wordt doordrenkt met lazuur, dit geeft het hout extra bescherming tegen weer en wind.

Eppinga hout en bouwmaterialen heeft naast de geïmpregneerde grenen schuttingen ook complete hardhouten schuttingen. De hardhouten schutting heeft ook een afmeting van 180 x 180 centimeter. Deze schutting valt in duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat een hardhouten schutting gemiddeld 25 jaar of langer mee kan.

Voor het bevestigen van deze complete schuttingen adviseert Eppinga om gebruik te maken van schuttingpalen. Deze palen zijn er in verschillende soorten en maten. Eppinga adviseert te kiezen voor hardhouten schuttingpalen. De ruwe hardhouten Azobé Paal heeft een kopmaat van 60x60mm en is geschikt om als schuttingpaal te dienen. De lengte van de paal hangt af van de ondergrond en hoe diep u de paal in de grond wilt hebben.

Om de complete schutting aan de hardhoutenpaal te monteren, adviseert Eppinga om verzinkte L-vlechtschermsteunen te gebruiken. Deze bevestigd u aan de balk waarna u dan gemakkelijk de schutting kunt plaatsen. Eppinga adviseert om 4 L-vlechtschermsteunen te gebruiken bij de Grenen geïmpregneerde schuttingen. Indien u kiest voor een complete hardhouten schutting, dan adviseert Eppinga u om 6 L-vlechtschermsteunen per schutting te gebruiken.

Maak uw eigen schutting

Mocht u zelf een schutting willen maken dan kunt u ook bij Eppinga terecht. Eppinga verkoopt alle benodigdheden om een schutting te maken. Denk hierbij aan verschillende schuttingplank soorten en verschillende schuttingpalen om uw schuttingplank aan te bevestigen. Ook kan Eppinga u voorzien van gereedschappen die nodig zijn om een schutting te plaatsen, denk hierbij aan een waterpas, metselkoord om ervoor te zorgen dat u uw schutting recht plaatst, een handzaag, coating en lazuur om de houten schutting te beschermen, maar ook voor grondboren kunt u bij Eppinga hout en bouwmaterialen terecht.

Hier een paar schuttingplanken die u kunt gebruiken om een schutting te maken.

  • Grenen geïmpregneerde planken
  • Lariks douglas plank ruw gedroogd
  • Lariks douglas Zweeds rabat
  • Vuren geïmpregneerd rabat
  • Vuren Zweeds rabat zwart
  • Grenen geïmpregneerd schaaldelen

 

Overige producten

Om de schuttingplanken aan de balk te monteren adviseert Eppinga om RVS vlonderschroeven te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor het monteren van uw schuttingplanken zijn de Woodies 5,0x40mm geschikt. In een doos Woodies zitten plus minus 200 schroeven en worden inclusief Torx-bit geleverd.

Indien u verzekert wilt zijn dat uw schutting bij hevige storm overeind blijft, dan adviseert Eppinga om de balken te verstevigen met snelbeton. Eppinga biedt snelbeton aan van Sakrete. Dit zijn snelbeton zakken van 25KG. U plaatst de balk op de gewenst locatie waarna u in de grond ruimte vrij maakt om het snelbeton rondom de balk te gieten.  Naast snelbeton kan u ook kiezen om de balk te voorzien van paalhouder met punt. Hiermee wordt uw schutting extra sterk. Ook deze paalhouder op punt zijn verkrijgbaar bij Eppinga.

Indien u meer informatie wenst over het maken van een schutting, dan kunt u altijd contact opnemen via 0512 – 300 600 of mail uw vraag naar info@eppinga.nl. Ontvangt u liever een offerte dan kunt u hier klikken om een offerte aanvraag te doen. Alle producten die gerelateerd zijn aan een schutting kunt u hier vinden.

 

schutting pagina 1