Vuren Balken en SLS

Bent u op zoek naar vuren balken of vuren SLS? SLS staat voor Scandinavian lumber standard en wordt net als de vuren balken veel als constructiehout voor met name daken, maar ook voor vloeren en wanden gebruikt. Dit heeft met de goede prijs-kwaliteitsverhouding van vurenhout te maken, maar ook met de uitstekende bewerkbaarheid van vuren: het valt eenvoudig te spijkeren, schroeven en lijmen. De balken en SLS van vuren worden vrijwel altijd geschaafd aangeleverd, wat het eveneens fijner maakt om mee te werken. Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over de grootste voorraad vurenhout van Noord Nederland. Daardoor kunnen wij vrijwel al onze vuren producten direct leveren. Ook kunnen wij u voorzien van vuren SLS en balken met zeer lange lengtes (tot maar liefst 8 meter).

Vraag een offerte aan

Vuren Balken

Vuren balken worden met name als constructiehout in de woning- en houtskeletbouw gebruikt. De balken spelen met name bij dragende constucties een fundamentele rol. Denk hierbij aan gordingen voor daken of als balklaag onder vloeren. De balken met een kleinere kopmaat worden veel gebruikt voor regelwerk in wanden.

Vuren SLS

SLS is een afkorting voor Scandinavian lumber standard en heeft altijd als dikte 38mm en is daarmee smaller dan de vuren balken. Het wordt daarom vooral toegepast in dragende constructies waarbij de dikte van vuren balken overbodig is. In de houtskeletbouw wordt SLS veel gebruikt.

Waarom SLS en Balken kopen bij Eppinga?

  • Grootste voorraad van Noord Nederland!
  • Direct leverbaar!
  • Eigen zagerij: wij kunnen gemakkelijk afwijkende maten leveren.
  • Bezorging door heel Nederland, zelf ophalen is uiteraard ook mogelijk.
  • Eenvoudig en op vele manieren te bestellen:

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag