Okan

Okan is een Afrikaanse hardhoutsoort afkomstig uit West Afrika. De boom kan tot wel 60 meter hoog worden Het hout is zeer duurzaam: duurzaamheidsklasse 1 en wordt dan ook vaak vergeleken, of gebruikt als alternatief voor Azobé. Het hout heeft een unieke geel tot lichtbruine kleur en verschilt daarin van andere hardhoutsoorten. Het wordt dan ook met name gebruikt als hout voor buitenshuis zoals in de tuin, vlonders of als paardenbox plank. 

Assortiment OKan Offerte aanvragen

Kenmerken

  • Kleur: van geel tot bruin soms met groene tinten. Het spinthout kan ook paarse tinten bevatten. Naar verloop van tijd grijzig als het buiten is.
  • Duurzaamheid: Zeer duurzaam. Klasse 1.
  • Gewicht: het hout is zwaar (volumieke massa: rond de 950 kg/m³).
  • Bewerken: Goed. Voorboren wel geadviseerd bij het schroeven van het hout.
  • Behandelen: behandelen van het hout is niet nodig om de duurzaamheid te verlengen.

Toepassing

Okan hout wordt voor de particulier gebruikt als vlonderplank of walbeschoeiing. Daarnaast is het door de hoge duurzaamheid en de hardheid van het hout ook populair om te gebruiken als paardenbox planken.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag