Mexican Pine

 

 

De Mexican Pine komt zoals in de naam omschreven staat uit Mexico. Er bestaan meer dan 50 verschillende varianten van Mexican Pine. Het is van nature een hele duurzame boom en wordt daarom voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Dit verschilt van papier tot meubels. Doordat de boom zo duurzaam is wordt hij ook in verschillende landen geplant en kan de Mexcian Pine in verschillende klimaten overleven.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: Bruin tot lichtbruin met een grijze tint
  • Duurzaamheid: duurzaamheidsklasse 3 – 4
  • Groeigebied is Midden-Amerika & Mexico
  • Gewicht: (550-)710- 750-770(-800) kg/m3 bij 12% vochtgehalte
  • Het hout werkt middelmatig zowel het kernhout als het spint
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Mexican Pine wordt voornamelijk gebruikt bij het maken van verschillende meubels. Hierbij moet gedacht worden aan meubels die binnenshuis worden geplaatst. Het hout heeft namelijk een mooie kleurencombinatie, die perfect past bij zwarte bevestigingsmaterialen van het meubel zoals bouten, scharnieren, hang en sluitwerk. Het hout kan worden gebruikt voor verschillende meubels zoals kasten, nachtkastje, bed, salontafel.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag