Massaranduba

Massaranduba is een hardhoutsoort afkomstig uit Zuid-/Midden-Amerika. Dit hout komt van bomen die een hoogte hebben van 30-45 meter. Het hout is zeer duurzaam. Het hout is roodbruin tot purperbruin. Het heeft een hoge volumieke massa, maar ondanks dit is Massaranduba goed te bewerken. Voor spijkeren en schroeven is voorboren noodzakelijk en lijmen gaat matig. Met een fijne nerf is Massaranduba een erg mooie en natuurlijk duurzame houtsoort. Het hout heeft vers mooie roodbruine of purperbruine kleur. Dit houtsoort is te vergelijken met bijvoorbeeld Azobé hout of Bankirai. 

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: roodbruin tot purperbruin.
  • Sterk licht golvende kruisdraad.
  • Goed bewerkbaar, en is mooi glad af te werken.
  • Volumieke massa 1050kg/m3.
  • Zeer duurzaam, duurzaamheidsklasse van 1 tot 3 en het spointhout is goed bestand tegen aantasting door insecten.

Toepassing

Massaranduba hout wordt door de particulier gebruikt als vlonderplank of voor meubel. Daarnaast is het door de hoge duurzaamheid en de hardheid van het hout ook populair om te gebruiken als paardenbox planken.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag