Itauba

Itauba wordt ook wel itaúba amarela of itaúba grande genoemd. De loofboom is onderdeel van de Lauraceae familie en groeit voornamelijk in de Amazone. De boom kan een hoogte van 40 meter bereiken en heeft een ronde stam met een diameter tot 0.75 m. Net als vele andere Zuid-Amerikaanse houtsoorten is Itauba zeer sterk en duurzaam hout. Hierdoor heeft het ook veel dezelfde kenmerken. Het hout kan voor veel doeleinden gebruikt worden, zoals: meubilair, gevelbekleding, constructiehout en als buitenparket.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: Itauba heeft een Geel-groen-bruine kleur
  • Kromtrekken: Gering
  • Duurzaamheid: Het hout is van nature zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1).
  • Impregneerbaarheid: Het is moeilijk te impregneren, maar vanwege zijn duurzaamheid is dit ook niet nodig.
  • Gewicht: 850 kg/m3)
  • Bewerken: Goed bewerkbaar, maar scherp gereedschap is nodig vanwege een afstompende werking.
  • Afwerken: Het hout is goed af te werken met een beits of verf.

Toepassing

Itauba hout wordt vaak toegepast als vlonderplank. Het beschikt over een mooie duurzaamheid en een goede dichtheid. Bovendien heeft het een erg mooie uitstraling.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag