Iep

 

 

Deze houtsoort is verkrijgbaar in Europa, Verenigde Staten, Canada en Japan. Iepenhout is vast, taai, vrij licht en meestal gelijkmatig van structuur. Ons Iepen hout groeit in Europa en is afkomstig van de loofboom met de botanische naam Ulmus. Deze boom behoort tot de Ulmaceae familie. Deze boom kan maximaal 40 meter hoog worden met een diameter van 2,5 meter. Het Iepen hout wordt meestal gebruikt voor meubels die geschikt zijn voor binnengebruik. Vanwege haar duurzaamheid en prachtige uitstraling wordt het ook wel toegepast als boomstamtafel.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Groeigebied(en): Europa, Verenigde Staten, Canada en Japan
  • Specificaties boom: De boom (Europees iepen) is ringporig, taai en vrij licht van structuur. Canadees iepen of rock elm is zwaarder en taaier dan Europees iepen. Het Japans iepen komt meer overeen met het Europees iepen, maar is egaler van kleur en heeft meer glans.
  • Kleur: Van licht tot dofdonkerbruin, soms met een groenachtige glans, het spinhout is geelwit.
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 4, dus zeer geschikt voor binnengebruik
  • Gewicht: ~670 kg/m3
  • Bewerken: Het hout is goed te bewerken, zowel met de hand als machinaal
  • Afwerken: Goed behandelen met natuurlijke olie, zodat de prachtige kleurnuances nog meer tot uiting komen
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Het hout is geschikt om gebruikt te worden als fineer voor meubelen en betimmeringen. Door haar taaie structuur wordt het ook toegepast in de carroseriebouw en wagenmakerij, wagenborden, betimmeringen en lijsten, wielnaven, velgen en stuurwielen. Het hout wordt ook vaak gebruikt als boomstamtafel. Deze tafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. We kunnen de tafelbladen leveren met een onderstel op maat en bieden hiervoor vele opties!

Boomstamtafel

Als u ervoor kiest om een boomstamtafel aan te schaffen, dan bent u op zoek naar uitstraling en kwaliteit. Boomstamtafels creëren een chique uitstraling waarmee u echt een uniek meubelstuk in huis haalt. Bij Eppinga bieden wij u een ruim assortiment van boomstamtafels die gemaakt worden uit 1 massief stuk hout. Doordat wij de tafels uit 1 stuk hout maken komt de echte uitstraling tot stand die je wilt hebben van een boomstamtafel. Geen naden en raar overlopende kleuren zoals bij gelijmde tafels, maar 1 mooi en strak stuk hout. Wij bij Eppinga bieden een ruim assortiment in boomstamtafels, waaronder ook Iep zoals u kunt zien op de bovenstaande foto. 

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag