Guariuba

Guariuba is een loofhout afkomstig uit tropisch Zuid-Amerika. De boom behoort tot de Moraceae familie en wordt gemiddeld 30 meter hoog. Guariuba heeft vele andere namen: Murure, pituca, capinuri en nog vele anderen. Door de hoge duurzaamheid van Guariuba is het zeer geschikt voor buitenshuis gebruik (rabat). Daarnaast wordt binnenshuis gebruikt voor deuren en vloeren.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: Witte tot lichtgele spint is vers duidelijk te onderscheiden van het kernhout dat vers helder geel is en nadonkert tot bruin/roodbruin met onder bepaald licht een goudkleurige glans.
  • Duurzaamheid: het hout is van nature zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse 1).
  • Impregneerbaarheid: het is moeilijk te impregneren, maar vanwege zijn duurzaamheid is dit ook niet nodig.
  • Gewicht: 690- 770 kg/m3
  • Bewerken: Guariuba is matig goed tot goed te bewerken. Het is wel aanbevolen om hardmetalen gereedschap te gebruiken. Dit vanwege de aanwezigheid van kiezel.
  • Afwerken; Goed afwerkbaar
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Door de hoge duurzaamheid kan het Guariuba hout voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Het hout kan gebruikt worden voor buitenhuis toepassingen zoals gevelbekleding of wandbekleding. Guariuba kan ook gebruikt worden voor binnenshuis toepassingen. Hierbij moet gedacht worden aan het maken van deuren en vloeren.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag