Cupiuba

Cupiuba is een tropisch hardhoutsoort afkomstig uit Colombia, Brazilië, Peru, Suriname, Venezuela, Guyana en Frans Guyana. De botanische naam voor de boom is Goupia glabra en de boom behoort tot de Goupiaceae-familie. De boom bereikt doorgaans een hoogte van 40 meter en heeft een gemiddelde diameter van 0,75 meter. Er zijn meerdere namen voor de boom in omloop, zoals Kopie, Goupi, Saino of Kabukalli.

Offerte aanvragen Bekijk het aanbod

Kenmerken

  • Kleur: van steenrood tot geelbruin.
  • Duurzaamheid: het hout heeft duurzaamheidsklasse 2-3.
  • Gewicht: het hout is redelijk zwaar (volumieke massa: tussen de 800 en 950 kg/m3).
  • Bewerken: het hout is vrij eenvoudig te zagen, maar lastiger te schaven.
  • Nagels en schroeven: vanwege de hardheid is voorboren noodzakelijk.
  • Lijmen: het hout valt goed te lijmen.
  • Opmerkelijk: het hout heeft een ietwat onaangename geur. Wanneer het is gedroogd, dan is dit beduidend minder, maar de geur blijft nog steeds aanwezig.

Toepassing

Cupiuba wordt met name buitenshuis gebruikt. Bijvoorbeeld als constructiehout voor in de waterbouw of scheepsbouw. Het hout wordt ook veel gebruikt voor de bouw van paardenboxen

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag