Angelim Vermelho

Angelim Vermelho is een hardhoutsoort afkomstig uit Brazilië. Het hout is zeer duurzaam: duurzaamheidsklasse 1. Het heeft dus een lange levensduur tot wel 25 jaar. Hierdoor wordt het voor veel uiteenlopende doeleindes buitenshuis gebruikt. Door de sterke geur die lang blijft, is het wat minder populair als Azobé en niet erg geschikt voor gebruik binnenshuis.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: geel tot roodbruin.
  • Prijs: Vrij duur.
  • Duurzaamheid: zeer duurzaam (klasse 1).
  • Gewicht: het hout is zeer zwaar (volumieke massa: tussen de 950 en 1050 kg/m3).
  • Bewerken: door de zwaarte relatief lastig, maar wel mogelijk.
  • Nagels en schroeven: Voorboren noodzakelijk. RVS wordt geadviseerd. IJzer zorgt voor grijs blauwe vlekken rond de plaats van spijkers of schroeven.
  • Afwerken: Goed mogelijk. Na een aantal jaren wordt het grijzer van kleur. Als u de geel/rode kleur die het van origine heeft wilt behouden kan u het hout bewerken met hardhoutolie of een speciale coating gebruiken.

Toepassing

Het hout wordt voor diverse toepassingen gebruikt. Het is zeer geschikt voor funderingen, damwandplanken, paardenbox planken, etc. Doordat het hout vrij zwaar is, is het lastig te bewerken en zijn dikkere en langere balken moeilijk te hanteren. Zorg dus dat u met meerdere mensen bent bij montage hiervan. Het zagen van het hout is machinaal goed te doen, met de hand is het moeilijker op maat te zagen.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag