Alaska Yellow Cedar

Deze houtsoort is zeer duurzaam en komt uit Noordwest-Amerika. Zelfs in de scheepvaart is het een populaire houtsoort omdat het goed kan buigen zonder dat het scheurt. Zoals de naam al doet vermoeden lijkt het hout op het bekendere Red Cedar. Het hout is even duurzaam als Red Cedar en is ook noestvrij. Het verschilt echter wel duidelijk in kleur, bewerking en gewicht. Alaska Yellow Cedar wordt ook wel Alaska Cedar, Nootka Cypress, Alaska Cypress of Yellow Cypress genoemd. De boom wordt zeer lang (tot 40 meter) en heeft weinig vertakkingen. Hierdoor heeft het hout zeer weinig tot geen noesten.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Kleur: Zeer licht geel, zanderig

  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 2

  • Gewicht: Yellow Cedar (volumieke massa: 450 kg/m3).
  • Bewerken: met de hand en machinaal is Yellow Cedar goed te bewerken.
  • Spijkers en schroeven: deze zijn eenvoudig aan te brengen, maar het is wel aan te bevelen om gegroefde spijkers te gebruiken. Voor buitenbetimmeringen adviseren we met RVS of roestvaste spijkers en schroeven te werken.
  • Lijmen: Yellow Cedar hout valt goed te lijmen.
  • Afwerking: Yellow Cedar is goed te verven, maar dit is niet noodzakelijk, omdat het hout bij blootstelling aan daglicht op den duur een mooie grijze, zilverachtige kleur krijgt. Wilt u de authentieke kleur van Yellow Cedar behouden, dan dient u het hout te oliën.
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Alaska Yellow Cedar kan voor toepassingen binnen- en buitenshuis worden gebruikt. Het hout wordt toegepast binnenshuis voor vloeren en meubels, maar kan ook voor gevelbekleding, tuinmeubels en andere buitentoepassingen gebruikt worden.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag