Accoya®

Accoya wordt gemaakt van Radiata pine. Deze houtsoort wordt gebruikt voor het maken van betrouwbare en bijzonder duurzame eindproducten. Accoya hout is consistent duurzaam en maatvast. Op deze pagina wordt u voorzien van allerlei informatie wat betreft Accoya hout. Hierbij kunt u denken aan de eigenschappen, toepassingen en de behandeling van Accoya.                               

                                                                                                                   

Vraag een offerte aan

Accoya gemodificeerd hout
Accoya hout wordt gemaakt van Radiata Pine. Dit hout wordt vervolgens behandeld en gemodificeerd. Met behulp van het acetylatieproces, een geavanceerde gepatenteerde technologie, gaat Accoya hout erg lang mee. Deze houtsoort gaat wel 50 jaar boven de grond en 25 jaar in grond of zoetwater mee.

Duurzaamheid
Accoya hout heeft duurzaamheidsklasse 1. Het hout is niet alleen aan het oppervlak gemodificeerd, maar juist door de gehele plank. Deze modificatiekwaliteit wordt na iedere productie gecontroleerd door middel van geavanceerde testmethoden in de laboratoria van Accsys Technologies. De verbeterde prestatie van Accoya hout is aangetoond in diverse testen voor bestendigheid tegen schimmels, termieten en insecten in verschillende regio’s. Hieruit valt af te leiden dat het hout erg betrouwbaar en duurzaam is.

Acelytatieproces
Dit proces is niet toxisch en voegt niets toe aan het hout wat niet al van nature aanwezig is in het hout. Hierbij wordt het hout door en door duurzaam gemaakt. Dat houdt in dat het hout niet alleen aan het oppervlak wordt gemodificeerd, maar juist door de gehele plank. Hierdoor is Accoya hét materiaal om gebruikt te worden voor buitentoepassingen.

Bewerkbaarheid
De unieke eigenschappen van Accoya hout worden niet aangetast bij machinale bewerkingen. Dit komt omdat het hout tot in de kern is gemodificeerd. Accoya hout is makkelijke te verwerken, vergelijkbaar met het verwerken van zachte houtsoorten. Hiervoor is geen speciaal gereedschap nodig en schuren voor afwerking is (bijna) nooit nodig. Het hout wordt droog afgeleverd (vochtgehalte van het hout gemiddeld <5%) hierdoor kan het hout direct na levering verwerkt worden voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Toepassingen

Veel toepassingen zijn mogelijk door de eigenschappen van Accoya hout. De meest gebruikte toepassingen zijn:

  • Gevelbekleding & balustrades
  • Kozijnen, deuren & luiken
  • Terrassen & loopdekken
  • Tuinmeubilair & speeltoestellen

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag