Acacu

Deze houtsoort is afkomstig uit het tropisch Midden-en Zuid-Amerika. Acacu hout is afkomstig van de Acacu boom. Deze boom is gemiddeld 25-40 meter hoog met een maximale lengte van wel 60 meter. De gemiddelde diameter van deze boom ligt tussen de 0,9 en 1,5 meter. Stammen met een diameter van 1,8-2,7 meter komen echter ook voor. De bast is bezet met scherpe stekels en het sap uit de bast is giftig. Daarom heeft deze boom ook wel de bijnaam ‘poison tree’. Dit hout is erg gewild en exclusief. Hierdoor zijn wij afhankelijk van het huidige aanbod. 

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Groeigebied(en): Tropisch regenwoud (Midden- en Zuid-Amerika).
  • Kleur: Geelachtig tot bruingeel. Tussen spint en kernhout is bijna geen verschil.
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 4, bij standaard Acacu hout.
  • Gewicht: ~400 kg/m3).
  • Bewerken: Het hout is matig goed te bewerken. Het zagen en schaven kost tijd en precisie. Bij Eppinga wordt veel aandacht aan het schaven besteedt en bieden wij alleen de beste planken aan.
  • Afwerken: Valt goed te behandelen.
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Wij passen Acacu hout toe als gevelbekleding. Hierbij heeft u de keuze uit Acacu thermisch gemodificeerd en Acacu thermisch gemodificeerd + geïmpregneerd.

Wilt u uw gevel een luxe uitstraling geven? Dan is deze houtsoort de ideale keuze voor u!

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag