Abiurana

Abiurana is een hardhoutsoort afkomstig uit Brazilië. Het wordt ook wel Abiurana Vermelho genoemd en is zeer duurzaam (Duurzaamheidklasse 1). Door de hoge duurzaamheid wordt het hout vaak toegepast voor in de Grond- Weg- en Waterbouw sector. Het wordt ook wel toegepast als vlonderplank. Het is te vergelijken met Azobé wat uit Afrika komt. Het grootste verschil met Azobé is dat het minder krom trekt en Abiurana is wat roder van kleur.

Vraag een offerte aan

Kenmerken

  • Groeigebied(en): Amazone Brazilië, Tropisch Zuid-Amerika.
  • Specificaties boom: De Abiurana boom wordt 20-35(-40) m hoog met een diameter van 0,3-0,9 m.
  • Kleur: Rozebruin tot roodbruin.
  • Duurzaamheid: Duurzaamheidsklasse 1.
  • Gewicht: ~1100-1250 kg/m3 kg/m3).
  • Bewerken: Machinaal bewerken gaat moeilijk, vanwege de hardheid en de aanwezigheid van kiezelzuur. Gebruik van speciaal snijgereedschap wordt aanbevolen. Het laat zich dan echter zeer glad bewerken. Draaien van Abiurana gaat zeer goed.
  • 100% FSC verantwoord hout

Toepassing

Abiurana wordt vaak toegepast als damwand, vlonderplank, brugdelen, fundering en schuttingspalen.

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag