Hardhouten Walbeschoeiing

Veel mensen wonen bij het water, of dit nou vaarwater is of gewoon een sloot een walbeschoeiing kan in alle gevallen geplaatst worden. Een walbeschoeiing aan uw tuin toevoegen brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunt u uw tuinoppervlakte beter benutten en het zorgt voor een strakke afwerking van uw tuin. Bij Eppinga zien we steeds vaker dat klanten komen om hout te kopen voor het maken van een walbeschoeiing. Eppinga hout en bouwmaterialen levert daarom ook alle goederen die nodig zijn voor het maken van een walbeschoeiing.

Ons assortiment Azobé damwand

Het hout

Het hout dat gebruikt wordt bij een walbeschoeiing bevat het duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het hout 25 jaar of langer mee gaat, daarnaast is dit hout erg hard. Eppinga hout en bouwmaterialen levert voor het maken van een walbeschoeiing Azobé palen, Azobé damwanden, ruwe Azobé planken. De lengtes variëren per plank- en paalsoort, maar kunnen altijd speciaal voor u opmaat gezaagd worden. Eppinga beschikt over een eigen zagerij, waardoor deze dienst snel uitgevoerd kan worden.

Aanleg Walbeschoeing

Toepassing

Azobé damwandprofielen zullen moeten worden toegepast als walbeschoeiing. 

Plaatstips

Eppinga wil u een aantal tips geven met betrekking tot het plaatsen van een walbeschoeiing. Het plaatsen van een walbeschoeiing vindt plaats in verschillende fasen. In dit schrijven wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende fasen.

Fase 1: De locatie van plaatsen

Zorg ervoor dat de omgeving rondom de locatie vrij wordt gemaakt. Verwijder indien nodig struiken en bomen rondom de omgeving waar de walbeschoeiing geplaatst moet komen. Doordat de omgeving vrij is gemaakt van obstakels is het prettiger en veiliger om een walbeschoeiing te plaatsen.

Fase 2: Het plaatsen van de palen

In fase 2 gaat u de hardhouten palen plaatsen. Bij deze fase heeft u de volgende gereedschappen nodig.
– Grondboor
– Azobé palen
– Slagmoker
– Spandraad
– Waterpas
U heeft in fase 1 de locatie waar de walbeschoeiing geplaatst moet worden bepaald. Nu plaatst u de eerste en laatste paal. Nadat deze geplaatst zijn kunt u door middel van het spandraad het draad tussen beide palen spannen. Hiermee zorgt u ervoor dat de tussenliggende palen op de juiste plaat komen te staan. Vervolgens bepaald u de afstand tussen de balken. Eppinga hout en bouwmaterialen adviseert om een marge van 50 centimeter tussen de palen aan te houden.

Door middel van de grondboor maakt u ruimte in de grond voor de harde Azobé palen. Geadviseerd wordt om de palen een aantal graden richting de tuin te zetten, dus niet helemaal recht. Zorg er wel voor dat de luchtbel tussen de lijnen van de libel blijft. Vervolgens kunt u met de Slagmoker de palen een aantal slagen geven om ervoor te zorgen dat de palen vaster komen te zitten.

Fase 3: Het plaatsen van de planken/schotten

Het plaatsen van planken kan op twee manieren, namelijk horizontaal en verticaal. In dit voorbeeld gaan we er van uit om de planken horizontaal te bevestigen. U bevestigt deze planken aan de tuinzijde van de balken. Plaats de eerste plank halverwege in de grond, vervolgens plaatst u de planken zo hoog als u wenst. Deze planken bevestigt u met RVS schroeven aan elke paal.  Bij deze fase heeft u de volgende gereedschappen nodig.
– RVS schroeven
– Accuboormachine
– Handzaag
– Waterpas
– Schep

Fase 4: Het plaatsen van ankerstangen

Indien de ondergrond niet hard is, raden wij aan om ankerstangen te plaatsen. Deze plaatst u plus minus 2,5 meter vanaf de walbeschoeiing de tuin in en herhaald dit om de 2 meter. Deze palen horen ongeveer 30 centimeter onder de grond te zitten. Hierbij dient u dus te graven. Dit kan met een schep of met een minikraan. Deze palen die als ankers gaan dienen, mogen scheef richting de tuin geplaatst worden. Deze palen horen recht tegenover de beschoeiingpalen geplaatst te worden. Dit is om deze vervolgens met draadeinden met koppelmoeren aan elkaar te verbinden. Door middel van de koppelmoeren kan het draadeind strak gespannen worden. Dit geeft de walbeschoeiing extra stevigheid.

Fase 5: Puntjes op de i

U kunt ervoor kiezen om de damwandplanken te voorzien van folie. Hiermee verlengt u de levensduur van de walbeschoeiingplanken. Na het plaatsen van de folie kunt u het gat vullen met grond. Geadviseerd wordt om deze grond laag per laag aan te trillen met een trilplaat. Dit wordt aangeraden om verzakkingen te voorkomen.

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag