Hardhouten Walbeschoeiing

Veel mensen wonen bij het water, of dit nou vaarwater is of gewoon een sloot een walbeschoeiing kan in alle gevallen geplaatst worden. Een walbeschoeiing aan uw tuin toevoegen brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunt u  uw tuinoppervlakte beter benutten en het zorgt voor een strakke afwerking van uw tuin. Bij Eppinga zien we steeds vaker dat klanten komen om hout te kopen voor het maken van een walbeschoeiing. Eppinga hout en bouwmaterialen levert daarom ook alle goederen die nodig zijn voor het maken van een walbeschoeiing.

Het hout

Het hout dat gebruikt wordt bij een walbeschoeiing bevat het duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het hout 25 jaar of langer mee gaat, daarnaast is dit hout erg hard. Eppinga hout en bouwmaterialen levert voor het maken van een walbeschoeiing Azobé palen, Azobé damwanden, ruwe Azobé planken, geschaafde Keruing planken en ruwe Okan planken. De lengtes variëren per plank- en paalsoort, maar kunnen ten alle tijden speciaal voor u opmaat gezaagd worden. Eppinga beschikt over een eigen zagerij, waardoor deze dienst snel uitgevoerd kan worden. Klik hier om naar de pagina van de zagerij te gaan.

Overige materialen

Naast hout voor de walbeschoeiing zijn er ook gereedschappen nodig. Denk hierbij aan een schep, grondboor, boormachine, hamer, slotbouten en moeren. Deze gereedschappen verkoopt Eppinga hout en bouwmaterialen ook. Deze gereedschappen treft u aan in onze showroom. Klik hier om naar de pagina van de showroom te gaan, daar vindt u alle informatie over de showroom. Indien u graag persoonlijke te woord gestaan wordt, dan kunt u voor gereedschappen altijd terecht bij Henk Gjaltema. U kunt hem bereiken via 0512 300 600 keuze menu 7.

Passend advies

Indien u vragen heeft over het plaatsen van uw walbeschoeiing, dan kunt u gerust langskomen op de Marconilaan 5 te Drachten. Onze vakkundige verkopers kunnen u onder het genot van een bakje koffie alles vertellen over het plaatsen van uw walbeschoeiing. Ook kunnen zij u vertellen welke materialen u het beste kunt gebruiken, dit hangt namelijk af van de situatie. Indien u hier klikt kunt u direct een offerte aanvragen voor uw walbeschoeiing.

Als u hier klikt vindt u meer producten die gerelateerd zijn aan een walbeschoeiing. 

Plaatstips

Eppinga wil u een aantal tips geven met betrekking tot het plaatsen van een walbeschoeiing. Het plaatsen van een walbeschoeiing vindt plaats in verschillende fasen. In dit schrijven wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de verschillende fasen.

Fase 1: De locatie van plaatsen

Zorg ervoor dat de omgeving rondom de locatie vrij wordt gemaakt. Verwijder indien nodig struiken en bomen rondom de omgeving waar de walbeschoeiing geplaatst moet komen. Doordat de omgeving vrij is gemaakt van obstakels is het prettiger en veiliger om een walbeschoeiing te plaatsen.

Fase 2: Het plaatsen van de palen

In fase 2 gaat u de hardhouten palen plaatsen. Bij deze fase heeft u de volgende gereedschappen nodig.
– Grondboor
– Azobé palen
– Slagmoker
– Spandraad
– Waterpas
U heeft in fase 1 de locatie waar de walbeschoeiing geplaatst moet worden bepaald. Nu plaatst u de eerste en laatste paal. Nadat deze geplaatst zijn kunt u door middel van het spandraad het draad tussen beide palen spannen. Hiermee zorgt u ervoor dat de tussenliggende palen op de juiste plaat komen te staan. Vervolgens bepaald u de afstand tussen de balken. Eppinga hout en bouwmaterialen adviseert om een marge van 50 centimeter tussen de palen aan te houden.

Door middel van de grondboor maakt u ruimte in de grond voor de harde Azobé palen. Geadviseerd wordt om de palen een aantal graden richting de tuin te zetten, dus niet helemaal recht. Zorg er wel voor dat de luchtbel tussen de lijnen van de libel blijft. Vervolgens kunt u met de Slagmoker de palen een aantal slagen geven om ervoor te zorgen dat de palen vaster komen te zitten.

Fase 3: Het plaatsen van de planken/schotten

Het plaatsen van planken kan op twee manieren, namelijk horizontaal en verticaal. In dit voorbeeld gaan we er van uit om de planken horizontaal te bevestigen. U bevestigt deze planken aan de tuinzijde van de balken. Plaats de eerste plank halverwege in de grond, vervolgens plaatst u de planken zo hoog als u wenst. Deze planken bevestigt u met RVS schroeven aan elke paal.  Bij deze fase heeft u de volgende gereedschappen nodig.
– RVS schroeven
– Accuboormachine
– Handzaag
– Waterpas
– Schep

Fase 4: Het plaatsen van ankerstangen

Indien de ondergrond niet hard is, raden wij aan om ankerstangen te plaatsen. Deze plaatst u plus minus 2,5 meter vanaf de walbeschoeiing de tuin in en herhaald dit om de 2 meter. Deze palen horen ongeveer 30 centimeter onder de grond te zitten. Hierbij dient u dus te graven. Dit kan met een schep of met een minikraan. Deze palen die als ankers gaan dienen, mogen scheef richting de tuin geplaatst worden. Deze palen horen recht tegenover de beschoeiingpalen geplaatst te worden. Dit is om deze vervolgens met draadeinden met koppelmoeren aan elkaar te verbinden. Door middel van de koppelmoeren kan het draadeind strak gespannen worden. Dit geeft de walbeschoeiing extra stevigheid.

Fase 5: Puntjes op de i

U kunt ervoor kiezen om de damwandplanken te voorzien van folie. Hiermee verlengt u de levensduur van de walbeschoeiingplanken. Na het plaatsen van de folie kunt u het gat vullen met grond. Geadviseerd wordt om deze grond laag per laag aan te trillen met een trilplaat. Dit wordt aangeraden om verzakkingen te voorkomen.