Gevel bevestigingssystemen

open gevelbekleding red cedar

Bevestigingssytemen voor mijn gevel

Er zijn diverse methodieken om uw gevel te bevestigen. Het meest gebruikte bevestigingssysteem is dat de nagels in het zicht worden gemonteerd. Daarnaast is het ook mogelijk om de nagels ‘blind te vernagelen’. Hierdoor heeft u helemaal geen nagels meer in het zicht. In dit bericht wordt ingegaan op blind vernagelen en in het zich nagelen.

Nagels in het zicht bevestigen

De meeste klanten kiezen bewust voor een vernageling in het zicht, omdat het een sierlijke uitstraling geeft aan de gevel. Daarnaast zijn de nagels op kleur te leveren en in origineel roestvrij staal (RVS). Wilt u een gevel bestellen voorzien van bijvoorbeeld een zwarte coating, dan kunt u hiervoor zwarte nagels gebruiken. Hierdoor vallen deze mooi weg in het geheel. Hetzelfde geldt voor als u de gevel laat vergrijzen, dan vallen de grijze RVS nagels mooi weg in het geheel. Daarnaast zijn er ontzettend veel profilering en houtsoorten mogelijk met een vernageling in het zicht.

”Door de blinde vernageling heeft mijn gevel een rustiger aanzicht”

Nagels uit het zicht bevestigen

Het wordt ook steeds populairder om de gevel ”blind te vernagelen”. Hierdoor heeft u helemaal geen nagels meer in het zicht. Ten opzichte van een vernageling het zicht, zijn er bij de methodiek met blinde vernageling een beperkt aantal keuzes die het mogelijk maken om een profilering blind te vernagelen. De mogelijkheden qua houtsoort zijn daarentegen zeer veelzijdig.

Profilering die blind genageld kunnen worden zijn:

  • Kantige profileringen;
    – 18x70mm
    – 18x90mm
    – 18x140mm
    – 18x190mm
  • Rhombus profileringen

Doordat het vaak een maatwerk klus is, kunt u deze producten niet via de website bestellen. Vraag een offerte aan als u geïnteresseerd bent in deze toepassingen.

Offerte aanvragen

Wilt u deze afwerking eens van dichtbij komen bekijken? Maak via het onderstaande formulier een afspraak.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.