Dakisolatie

Dakisolatie

Glaswol wordt veel toegepast bij dakisolatie

 

Bent u op zoek naar dakisolatie voor uw dak. Of u nu een schuin of hellend dak of een platdak wilt isoleren, bij Eppinga kunt u terecht voor passend isolatiemateriaal en praktische informatie. Doordat warmte van nature naar boven stijgt, is een goede dakisolatie van groot belang. Een slecht geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor circa 30% warmteverlies en daarmee in de meeste gevallen de grootste bron van warmteverlies in het huis. Voor zowel uw wooncomfort als de hoogte van uw energierekening levert het na-isoleren van uw dak daarom grote voordelen op.

Schuindak isolatie

Wanneer u een schuin dak wilt isoleren, dan kunt u kiezen om de binnenzijde óf de buitenzijde van de dakconstructie te isoleren. Beide methoden hebben elke hun voordelen ten opzichte van elkaar. Het is daarom afhankelijk van uw eigen situatie en voorkeuren welke methode voor uw huis het meeste geschikt is. Hieronder ziet u een aantal afwegingen die u bij uw keuze mee kunt nemen.

  • het isoleren van de buitenzijde van het dak is beduidend ingrijpender dan het isoleren van de binnenzijde.
  • het isoleren van de buitenzijde van het dak levert de beste thermische isolatie op.
  • het isoleren van de binnenzijde van het dak is eenvoudiger zelf te doen en tevens goedkoper.
  • bij het isoleren van de buitenzijde verliest u geen ruimte in uw woning.

 

Binnenzijde schuin dak isoleren

Het is vrij eenvoudig om de binnenzijde van een schuin dak zelf te isoleren. Zorg echter wel voor een goede damp-open constructie om houtrot te voorkomen. Vanwege de flexibiliteit van het materiaal worden glaswol en steenwol vaak gebruikt als dakisolatie voor de binnenzijde. Het materiaal schikt zich uitstekend tussen de balken en latten: zeker wanneer u de isolatiedekens iets te wijd snijdt.

Aanbevolen producten

 

Buitenzijde schuin dak isoleren

Het isoleren van de buitenzijde van het schuin dak is de meest ingrijpende en dure optie, maar levert over het algemeen de beste thermische isolatie op. Het is echter een lastige klus om zelf uit te voeren. Laat dit daarom dan ook door een professionele partij uitvoeren. Voor de isolatie van de buitenzijde van uw schuin dak zijn onze Powerline Dupanel platen van PIR uitermate geschikt.

Zoldervloer isoleren: een goedkoop alternatief

Maakt u geen gebruik van uw zolder? Overweeg dan om enkel de zoldervloer te isoleren. Dit is een goedkopere optie dan dakisolatie. Doordat de zoldervloer minder oppervlakte in beslag neemt dan het dak, heeft u immers minder isolatiemateriaal nodig. Daarnaast is het eenvoudiger om zelf u zoldervloer te isoleren. Voor de isolatie van uw zoldervloer kunt u gebruik maken van steenwol of glaswol isolatierollen of isolatieplaten. Ook kunt u gebruik maken van isolatiefolies. Zorg te allen tijde dat uw constructie damp-open blijft.

Aanbevolen producten

Platdak isolatie

Bij het isoleren van een plat dak adviseren wij de buitenzijde van het dak te isoleren. Bij isolatie van de binnenzijde is het risico op vochtophoping in de houten dakconstructie (en dus houtrot) te groot. Het isoleren van de buitenzijde van een plat dak doet u met onze platdak isolatieplaten van PIR. Echter, ook voor het isoleren van de buitenzijde van een plat dak adviseren wij een professionele partij in te huren. Met name lekkage komt voor wanneer de buitenzijde onjuist is geïsoleerd.

Resumé

  • Het isoleren van de buitenzijde van het dak levert de hoogste thermische isolatie op.
  • Deze isolatiemethode is ook de meest prijzige en dient aan een professionele partij te worden over gelaten.
  • De zoldervloer en de binnenzijde van een schuin dak kunt u zelf isoleren. Zorg wel voor een damp-open constructie.
  • Het isoleren van de zoldervloer is een goedkoop alternatief wanneer u de zolder niet gebruikt.
  • Het isoleren van de binnenzijde van een plat dak dient vermeden te worden.

 

Dakisolatie bij Eppinga

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over een ruim assortiment en een grote voorraad isolatiemateriaal voor het dak. Platdak isolatieplaten van PIR, platen en rollen van glaswol en steenwol en verschillende isolatiefolies. Door onze grote voorraad kunnen wij u een snelle levertijd garanderen. Ook kunnen wij u voorzien van bijbehorend gereedschap, bevestigingsmaterialen zoals stanleymessen en diverse soorten tapes en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast beschikken wij over de grootste voorraad hout van Noord-Nederland. Naast isolatiemateriaal hebben wij ook een grote voorraad balken, latten of houten plaatmateriaal.

U kunt uw isolatiemateriaal voor uw dak eenvoudig via onze webshop bestellen. Verzamel uw gewenste isolatieplaten- en rollen in de winkelwagen en geef aan of u deze wilt laten bezorgen of zelf op komt halen. Reken vervolgens af via iDeal, Paypal of Creditcard. Bij Eppinga kunt u ook telefonisch (0512 300 600) of per e-mail (info@eppinga.nl) uw bestelling doorgeven. Eppinga bezorgt uw bestelling graag bij u thuis. Uiteraard kunt u ook uw bestelling zelf ophalen. U komt dan in aanmerking voor onze afhaalkorting en u kunt gratis een aanhangwagen lenen. Deze dient u wel vooraf telefonisch te reserveren.

Grote Klussen Voordeel

Heeft u niet alleen isolatiemateriaal nodig, maar ook balken, latten, plaatmateriaal of gipsplaten? Voor grotere klussen, maar ook voor zakelijke relaties kunnen wij vaak een scherpere prijs aanbieden. Vraag in dat geval vrijblijvend een offerte aan. Geef daarbij zo exact mogelijk aan welke producten u nodig hebt. U ontvangt dan spoedig een reactie van één van onze medewerkers.

Vraag direct een offerte aan