Angelim Vermelho

Houtprofiel Angelim Vermelho geschaafd

Angelim Vermelho (geschaafd)

 

Angelim Vermelho is een soort hardhout afkomstig uit Brazilië.  Het hout is zeer duurzaam: duurzaamheidsklasse 1. Het heeft dus een lange levensduur tot wel 25 jaar. Hierdoor wordt het voor veel uiteenlopende doeleindes buitenshuis gebruikt. Door de sterke geur die lang blijft is het wat minder populair als Azobe en niet erg geschikt voor gebruik binnenshuis.

 

Eigenschappen Angelim Vermelho

Angelim Vermelho hout heeft de volgende kenmerken:

  • Kleur: geel tot roodbruin.
  • Prijs: Vrij duur
  • Duurzaamheid: zeer duurzaam (klasse 1)
  • Gewicht: het hout is zeer zwaar (volumieke massa: tussen de 950 en 1050 kg/m3).
  • Bewerken: door de zwaarte relatief lastig, maar wel mogelijk.
  • Nagels en schroeven: Voorboren noodzakelijk. RVS wordt geadviseerd. IJzer zorgt voor grijs blauwe vlekken rond de plaats van spijkers of schroeven
  • Afwerken: Goed mogelijk. Na een aantal jaren wordt het grijzer van kleur. Als u de geel/rode kleur die het van origine heeft wilt behouden kan u het hout bewerken met hardhoutolie of een speciale coating gebruiken.

 

Toepassingen Angelim Vermelho

Het hout wordt voor diverse toepassingen gebruikt. Het is zeer geschikt voor gebruik tbv funderingen, damwandplanken, paardenbox planken, etc.. Doordat het hout vrij zwaar is, is het lastig te bewerken en zijn dikkere en langere balken moeilijk te hanteren. Zorg dus dat u met meerdere mensen bent bij montage hiervan. Het zagen van het hout is machinaal goed te doen, met de hand is het moeilijker op maat te zagen.

 

Angelim Vermelho bij Eppinga

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over een grote voorraad hardhouten balken en palen in diverse kopmaten. Neem contact met ons op, voor vragen of een offerte.