Zelf een hardhouten tuintafel maken

Wilt u zelf een hardhouten tuintafel maken? In dit bericht wordt u uitgelegd hoe u dit het beste kunt doen en wat voor houtsoorten allemaal geschikt zijn.

Hardhout

Hardhout is anders als naaldhout. Het hout is, zoals de naam al zegt, een stuk harder en duurzamer. Hardhout is hout van loofbomen, de bomen waar bladeren aan groeien. Loofbomen groeien langzamer dan naaldbomen, wat het hout van loofbomen harder en duurzamer maakt. Hardhout wordt daarom veelal buitenshuis gebruikt. Vaak is hardhout ook donkerder van kleur. Hardhout is erg duurzaam (duurzaamheidsklasse 1/2) en zal hierdoor erg lang meegaan (zonder behandeling 20-25 jaar). Eppinga hout & bouwmaterialen handelt in verschillende soorten hardhout, zoals: Meranti, Azobé, Massaranduba, Bankirai, Cupiuba en Keruing. Klik hier om naar al onze houtsoorten te gaan!

Tuintafel

Van een hardhouten tuintafel kunt u langer genieten dan een tafel van bijvoorbeeld steigerhout door de hoge duurzaamheid. Een mooie tuintafel is dè eyecatcher van uw tuin. De volgende tuintafel is gemaakt van geschaafde Massaranduba vlonderplanken hout:

Massaranduba hardhouten tuintafelMassaranduba hardhouten tuintafelMassaranduba hardhouten tuintafel

Deze tafel is 2,65m lang. Zelf een hardhouten tuintafel maken is zeer eenvoudig. Hier volgen een paar stappen:

Benodigdheden:

  • 10 x Geschaafde/ gladde vlonderplanken van Massaranduba
  • Schroeven
  • Lijm: wij adviseren Bison High Tack aangezien dit flexibel blijft.

Direct bestellen:

 

Stap 1: Leg de planken uit en bepaal de afmeting van uw tafel.

Zelf een hardhouten tuintafel maken

Stap 2: Schroef de planken aan elkaar door aan de onderkant een constructie te maken waar de poten ook aan bevestigd kunnen worden.

Zelf een hardhouten tuintafel maken

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Maak de poten op uw gewenste lengte. Tip! Bepaal eerst hoe hoog uw stoelen zijn.

Zelf een hardhouten tuintafel maken

Stap 4: Monteer de poten of het onderstel aan de tafel

Zelf een hardhouten tuintafel maken

Tips:

  • Om de kleur van het hout te behouden kunt u kiezen om het hout te behandelen met Woca olie.
  • Om het blad een dikker uiterlijk te geven kunt u een lat die over de lengte doormidden is gezaagd langs de rand monteren. Dit helpt ook voor de stevigheid van de tafel.
  • In plaats van de massieve bladen als poten kunt u natuurlijk ook kiezen voor vierkante palen of een stalen onderframe waar het op komt te staan.

Eppinga hout & bouwmaterialen

Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over een zeer grote voorraad aan hout. In grote loodsen, gevestigd aan de A7 in Drachten, kunt u de grootste houtvoorraad van Noord Nederland vinden. U kunt u uw bestelde hout vaak dezelfde dag nog ophalen (mits het geen maatwerk is) en wij leveren ons hout zeer snel aan huis. Daarnaast kunt u in onze winkel zeer veel bouwmaterialen vinden. Ook kunt u in onze showroom deuren, dakpannen, vloeren en allemaal verschillende soorten bakstenen bewonderen. Klik hier voor meer informatie over onze showroom en winkel.

 

Reageren is uitgeschakeld