Vuren Balken en SLS

Vuren balken

Een close-up van geschaafd vuren

 

Bent u op zoek naar vuren balken of vuren SLS? SLS staat voor Scandinavian lumber standard en wordt net als de vuren balken veel als constructiehout voor met name daken, maar ook voor vloeren en wanden gebruikt. Dit heeft met de goede prijs-kwaliteitsverhouding van vurenhout te maken, maar ook met de uitstekende bewerkbaarheid van vuren: het valt eenvoudig te spijkeren, schroeven en lijmen. De balken en SLS van vuren worden vrijwel altijd geschaafd aangeleverd, wat het eveneens fijner maakt om mee te werken. Eppinga hout & bouwmaterialen beschikt over de grootste voorraad vurenhout van Noord Nederland. Daardoor kunnen wij vrijwel al onze vuren producten direct leveren. Ook kunnen wij u voorzien van vuren SLS en balken met zeer lange lengtes (tot maar liefst 8 meter).

Vuren Balken

Vuren balken worden met name als constructiehout in de woning- en houtskeletbouw gebruikt. De balken spelen met name bij dragende constucties een fundamentele rol. Denk hierbij aan gordingen voor daken of als balklaag onder vloeren. De balken met een kleinere kopmaat worden veel gebruikt voor regelwerk in wanden.

Vuren SLS

SLS is een afkorting voor Scandinavian lumber standard en heeft altijd als dikte 38mm en is daarmee smaller dan de vuren balken. Het wordt daarom vooral toegepast in dragende constructies waarbij de dikte van vuren balken overbodig is. In de houtskeletbouw wordt SLS veel gebruikt.

Lange lengtes

Eppinga beschikt tevens over vuren SLS en balken met lengtes tot maar liefst 8 meter. Deze lengtes zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de bouw van grote stallen. Zie voor meer informatie onze pagina over lange balken en SLS.

Waarom SLS en balken kopen bij Eppinga?

  • Grootste voorraad van Noord Nederland!
  • Direct leverbaar!
  • Eigen zagerij: wij kunnen gemakkelijk afwijkende maten leveren.
  • Bezorging door heel Nederland, zelf ophalen is uiteraard ook mogelijk.
  • Eenvoudig en op vele manieren te bestellen:

 

Ga naar Vuren Latten

Ga naar Geïmpregneerd Vurenhout