Vergadertafel op maat

Suar

Een vergadertafel op maat bestellen? Wij leveren tafels tot 11 (!) meter en tot 170cm breed. Unieke tafels uit 1 stuk hout. Onze tafels bestaan uit een boomstamblad, het tafelblad, dat afhankelijk van de uitvoering ondersteund wordt door een of meer poten, of op andere wijze gesteund of bevestigd is, bijvoorbeeld aan een muur. Bij onderhandelingen, vredesconferenties is de vorm van de tafel soms erg belangrijk, vooral als er meerdere partijen vertegenwoordigd zijn. 

Bij Eppinga is het maken van een vergadertafel op maat mogelijk door middel van een massief blad. We bieden je tips voor het bouwen, geven je de prijzen en eigenschappen van de verschillende houtsoorten en komt zelf met een aantal suggesties. We verkopen voornamelijk losse massieve tafelbladen, onderstellen en hout om een eigen onderstel te maken. Zo maak je jouw eigen pronkstuk op kantoor!

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een vergadertafel op maat?

Voor een maatwerk vergadertafel voor in huis of op kantoor dien je rekening te houden met een aantal dingen:

 • Welk houtsoort wil je gebruiken?
 • Welke afmeting moet de vergadertafel hebben?
 • Wat is je budget?
 • Hoe wil je de tafel behandelen?
 • Het gewicht: massieve tafelbladen zijn zeer zwaar. Het gewicht hangt af van de houtsoort en ligt tussen de 400 en 800 kilo per m3. Dit komt neer op 80-160 kilo voor een tafel van 1×2 meter en bij langere tafels kan dit oplopen.

Belangrijke tip:

Let op: Zorg dat je volledig gedroogd hout gebruikt. Hout wat (nog niet helemaal) droog is gaat snel krom trekken of buigen. Zeker bij plaatsing in een warme ruimte.

 


Welke houtsoort is het meest geschikt?

Van elke boom kun je een tafelblad maken. Toch zijn er een aantal kenmerken waarop je let voor het maken van een vergadertafel. De meest geschikte houtsoorten moeten hierbij hard en dik zijn, want deze bladen blijven van nature recht en vlak. De zachtere dennensoorten zoals Douglas of Vuren zijn sneller geneigd om te gaan werken, waardoor ze sneller zullen scheuren of krom trekken. Deze houtsoorten zijn geschikter voor toepassingen buitenshuis. Het komt wel eens voor dat Vuren wordt gebruikt voor binnen, maar dan in de vorm van steigerplanken. De reden hiervoor is dat het houtsoort Vuren niet snel als massieve bladen wordt gebruikt, omdat de bomen niet heel dik worden. Ander nadeel van dennenhout is dat het hout hars bevat.

Voor gebruik voor binnen zijn hard houtsoorten zoals, Padook, Eiken en Kastanje zeer geschikt. Andere tropische hard houtsoorten zoals Azobe, Angelim is hier niet van toepassing voor meubilair. Deze houtsoorten werken snel oftewel het scheurt of trekt krom. Na verloop van tijd gaat het hout na verwerking geuren en het is zwaar qua gewicht.

Padouk

Hoe groot moet het zijn?

Boomstam bladen van Eppinga zijn 4 tot 10 cm dik. De bladen bieden we aan in lengtes tot wel 11 meter. Wat betreft de afmetingen is dit zeer uniek in Nederland. Je betaalt nooit teveel, want afname is per cm!

Hoeveel kost het?

De kracht van Eppinga zit hem in het rechtstreeks importeren van hout van over de hele wereld. Zo bieden we je het voordeel van scherpe prijzen voor jouw blad en de garantie van 100% FSC verantwoord hout. Er is geen vast prijskaartje per blad, want elke tafelblad is uniek. De prijs wordt bepaald aan de hand van een aantal kenmerken, zoals de lengte, breedte, dikte en de kwaliteit; zitten er veel scheuren in etc.

Momenteel hebben we uit voorraad beschikking over de volgende houtsoorten:

 • Vuren: bladen tot wel 11 meter. Vanaf € 574.70 per (incl. btw)
 • Eiken: elke maat mogelijk met breedtes tot 100 cm. Vanaf € 626.70 per (incl. btw)
 • Padouk: breedtes tot 110 cm met lengtes tot 550 cm. Vanaf € 626.70 per (incl. btw)
 • Mahonie: bladen tot 500 cm en maximaal 95 cm breed. Vanaf € 676.70 per (incl. btw)
 • Sapupira: tot 600 cm lang en 120 cm breed. Vanaf 534.70 per (incl. btw)
 • Piquia: tot 600 cm lang en 120 cm breed. Vanaf 534.70 per (incl. btw)
 • Suar: kant en klare tafels met onderstel. Vanaf € 2000,- per complete tafel met onderstel

De prijzen hierboven zijn per m1 en exclusief btw tenzij anders vermeld. 

Andere houtsoorten kunnen we op bestelling leveren.

Piquia

Hoe moet je een vargadertafel behandelen?

Het behandelen van een vergadertafel kan op verschillenden manieren.

 • Binnenshuis: de bladen kun je aflakken of behandelen met een speciale interieur olie. Waar je voor kiest is met name afhankelijk van of je het blad een glimmend uiterlijk wilt geven of dat je een natuurlijke uitstraling wil geven aan het huis.

 


Bekijk de actuele voorraad en assortiment op deze pagina:

 

Massief houten tafelbladen

Boomstam eettafel