Geïmpregneerd hout

Gaat u een schutting maken en wilt u voor de schuttingplanken geïmpregneerd hout gebruiken? Of bent u van plan een vlonder te bouwen en daarvoor vlonderplanken van geïmpregneerd grenenhout te gebruiken. Bij Eppinga hout & bouwmaterialen, gevestigd in Drachten, bent u dan aan het juiste adres. Wij hebben een grote voorraad geïmpregneerd hout van Grenen en Vuren en leveren deze door heel Nederland (En België en Duitsland). Behalve vlonderplanken en schuttingplanken, beschikt Eppinga ook over geïmpregneerde puntgroeven, (Zweeds) rabat, diverse planken en palen.

Bekijk het aanbod in geimpregneerd tuinhout

Wat is geïmpregneerd hout?

Met geïmpregneerd hout wordt hout bedoeld dat is doordrenkt met een schimmelwerend middel. Dit impregneren verbetert de duurzaamheid van het hout aanzienlijk. Zo heeft geïmpregneerd vuren en grenen duurzaamheidsklasse 3, terwijl gewoon vuren en grenen duurzaamheidsklasse 4 heeft. Daardoor is het hout ook zeer goed buitenshuis te gebruiken. Zo kunt u van geïmpregneerd hout complete schuttingen maken. Ook kan het hout uitstekend voor gevelbekleding gebruikt worden. Een goede reden om bij dergelijke toepassingen geïmpregneerd hout te gebruiken, is dat het relatief goedkoop is.

Impregneren tegen vergrijzen

Wist u dat het impregneermiddel er ook voor zorgt dat het vergrijzingsproces wordt uitgesteld? Veel aannemers kiezen er dan ook voor om bijvoorbeeld het Ayous te laten impregneren. Hierdoor wordt het wel donkerder van kleur, maar u zult langer van de originele kleur blijven genieten. Niet elke houtsoort is even geschikt om zich te laten impregneren. 

Vraag een offerte aan

 

Vragen/ Advies/ Offerte?

Vragen of advies? Heeft u advies nodig over gevelbekleding? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op adviesgesprek te komen. Hierbij wordt u geadviseerd door één van onze collega’s. Zodra u ons contactformulier invult, neemt één van onze collega’s contact met u op om samen met u een afspraak in te plannen.

Adviesgesprek aanvragen

Bent u geïnteresseerd in deze of een andere houtsoort? Of bent u gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Eén van onze collega’s zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.  

Offerte aanvragen

Bent u bezig met een verbouwing en wilt u een bepaald type hout, kunststof of plaat gebruiken, waar u nog niet heel bekend mee bent? Wilt u dit product graag eerst zien, ruiken en/of voelen? Bij Eppinga kunt u gratis een monster aanvragen. Omdat hout een natuurproduct is kunnen er geen rechten worden ontleend aan de monsterstukjes. Dus enkel indicatief. Eppinga kan u voorzien van een monsterstukje mits de houtsoort voorradig is.

Monster aanvraag