Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuur isoleren met EPS platen

 

Een goede spouwmuurisolatie is goed voor uw wooncomfort en uw portemonnee. Met het juiste isolatiemateriaal heeft u meer controle over de temperatuur in uw woning en zult u minder hoeven te stoken of koelen: met een lagere energierekening al resultaat. Huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1980 hebben vaak geen (goede) spouwmuurisolatie. Na-isoleren is in de meeste gevallen een verstandige rendabele keuze. Dit is echter een lastige klus en kan daarom beter aan een professionele partij over gelaten worden.

Een goede spouwmuurisolatie bij nieuwbouw (of een zeer grondige verbouw) is ook zelf te realiseren. Eppinga hout & bouwmaterialen helpt u daarbij met geschikt isolatiemateriaal, bijbehorend bevestigingsmateriaal & gereedschap en een aantal handige tips.

Voordelen spouwmuurisolatie

Een goede isolatie van de spouwmuur heeft enkele grote voordelen:

  • minder koelen in de zomer.
  • minder verwarmen in de winter.
  • een lagere energierekening.
  • een hoger wooncomfort.

 

Spouwmuur isoleren bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw kunt u eenvoudig het isolatiemateriaal bevestigen op de binnenmuur. Dit kan afhankelijk van het product met een lijm en/of met spouwhaken. Met de haken verbindt u eveneens de buitenmuur met de binnenmuur. Zorg voor een goede spouwventilatie, zodat vocht zich niet op kan hopen in de spouw.

Er zijn diverse soorten isolatiemateriaal waaruit u kunt kiezen om uw spouwmuur te isoleren. Veelal wordt gekozen voor isolatieplaten van steenwol of kunststofschuim (PIR isolatie, EPS isolatie). Let bij de montage wel op dat u geen naden of kieren tussen de isolatieplaten laat: kou en warmte vinden hierlangs alsnog hun weg. Eppinga heeft voor u een kort overzicht gemaakt van de voor- en nadelen van elke optie.

Steenwol

Spouwmuurisolatie Rockfit

Spouwisolatieplaten van Rockfit

Isoleren met steenwol heeft als bijkomend voordeel dat het ook geluid goed weet te isoleren. Daarnaast scoort steenwol erg hoog als het gaat om brand(weer)baarheid en is het aantrekkelijk geprijsd. Wanneer u kiest voor steenwol adviseren wij de watervaste isolatieplaten van Rockfit te gebruiken. De niet watervaste platen van steenwol zullen namelijk gaan inzakken wanneer deze nat worden. Bij de montage van steenwol isolatieplaten dient u uzelf goed tegen vrijkomend stof te beschermen met een veiligheidsbril, mondkapje en handschoenen. Isolatieplaten van steenwol hebben geen profiel en wat de kans op kieren en naden tussen de platen vergroot.

PIR isolatieplaten

Spouwisolatie met PIR isolatieplaten heeft vaak de hoogste thermische isolatie als gevolg. Tevens zijn isolatieplaten van PIR dunner dan platen van ander materiaal, zijn voorzien van een profiel en zijn goed te lijmen. Hierdoor zijn PIR platen eenvoudig te bevestigen en is de kans op naden tussen de platen nihil. PIR isolatie is prijziger dan steenwol en EPS.

Isoleren met EPS

EPS of Tempex isolatie scoort op het gebied van thermische isolatie even goed als steenwol. De isolatieplaten zijn licht, sterk en beschikken over een profiel. Ze zijn daarom gemakkelijk te bevestigen zonder kans op kieren of naden. EPS is goedkoper dan PIR, maar heeft ook een lagere thermische isolatiewaarde.

Waarom Eppinga?

  • Ruim assortiment = veel mogelijkheden.
  • Grote voorraad = snelle levertijd.
  • Deskundig personeel: vragen? Bel ons op 0512 300 600.
  • Eenvoudig te bestellen = via webshop, telefoon en info@eppinga.nl
  • Bezorging in heel Nederland.
  • Afhaalkorting en gratis een aanhangwagen lenen.

 

Grote Klussen Voordeel

Heeft u niet alleen isolatiemateriaal nodig, maar ook Vuren balken en latten, plaatmateriaal, of andere bouwmaterialen? Voor grotere klussen, maar ook voor zakelijke relaties kunnen wij vaak een scherpere prijs aanbieden. Vraag in daarom vrijblijvend een offerte aan. Geef daarbij zo nauwkeurig mogelijk aan welke producten u nodig hebt. U ontvangt dan spoedig een reactie van één van onze medewerkers.

Vraag direct een offerte aan

 

Assortiment spouwisolatiemateriaal Eppinga

Steenwol spouwisolatieplaten

PIR isolatieplaten voor de spouw

EPS platen voor spouwmuurisolatie