Sapupira

Sapupira, ook wel Angelim Pedra genoemd, is een zeer duurzame houtsoort uit Tropisch Zuid-Amerika. Het groeit in Suriname, Brazilië, Guyana en Frans Guyana. Het hout valt in duurzaamheidsklasse 2, dit betekent dat u er 15 tot 20 jaar van kan genieten. Door de hoge duurzaamheid wordt het hout voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder de scheepsbouw(!). Omdat het vrij langzaam droogt geven wij het hout alle tijd zodat er weinig tot geen scheuren in het hout te zien zijn. De boom wordt ongeveer 15 tot 20 meter hoog en heeft weinig tot geen noesten.

 

Eigenschappen Sapupira

  • Kleur: Geel-oranjebruin tot donkerbruin. Als het langdurig aan zonlicht blootgesteld wordt zal het hout verkleuren naar lichtbruin.
  • Nerf: Grof
  • Duurzaamheid: Klasse 2
  • Impregneerbaarheid: Kernhout zeer moeilijk
  • Volumieke massa: 750 kg/m3
  • Bewerkbaarheid: Goed
  • Spijkeren en schroeven: Matig, voorboren wordt aanbevolen
  • Lijmen: Goed

    Geschaafd Sapupira tafelblad

 

Toepassingen

Door de hoge duurzaamheid en hardheid kan het hout kan het zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. Maar het wordt ook gebruikt voor kozijnen, bruggen, zware constructies, scheepsbouw, meubelen, vloeren en nog vele andere doeleinden.

 

Boomstamtafel

Een boomstamtafel wordt ook wel boom tafel, massieve tafel, massieve boomstam tafel, schaaldeel tafel genoemd. Het maken van een boomstamtafel is mogelijk door het gebruik van een massief blad. Eppinga biedt u tips voor het bouwen, geeft u de prijzen en eigenschappen van de verschillende houtsoorten en komt zelf met een aantal voorbeelden. We verkopen losse massieve tafelbladen, onderstellen en hout om een eigen onderstel te maken. Zo maakt u uw eigen pronkstuk in de woonkamer. Omdat wij het ruw importeren doen wij het schuurproces helemaal zelf!

Maten

De boomstamtafels zijn in elke lengte verkrijgbaar tot 620cm lang. Omdat het een uniek product is heeft elke tafel een andere breedte en dikte. De prijs per geschuurd bedraagt 534.70 incl. BTW

GA NAAR OVERZICHT HOUTSOORTEN

 

        

Offerte aanvragen?

Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte. Vermeld hierin duidelijk waarvoor u het wilt gebruiken en hoeveel m2 u nodig heeft.